Kemi

Kemi A stx Juni 2010

02. juni 2010 af omfgnoone (Slettet)

nå? Hvordan gik det så? rimlig svær? eller var det bare mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2010 af Raikke (Slettet)

jeg synes faktisk den var forbavsende let, i forhold til terminsprøven..

det var meget det samme man skulle, men der var selvfølgelig også nogle opgaver der var være at gennemskue.

men tror blot jeg har et enkelt spørgsmål der kikset lidt..


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2010 af Kvens (Slettet)

Jeg kunne ikke gennemskue opgave 3, hvor vi skulle finde entropien. Dog synes jeg at det var et forbavsende let spørgsmål e i opgave 5!


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2010 af Kvens (Slettet)

Rettelse ^ Jeg mente opgave 4, men har fået entropien til at være 94,83. Suk, jeg var 2 udregninger fra at have fundet den.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2010 af birisi (Slettet)

nogen der vil ligge resultaterne op, så vi kan sammenligne ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2010 af SG1234 (Slettet)

jeg fik også entropien til at være 95 (ca.)

hvordan løste i opg. 1.b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2010 af PEFJ (Slettet)

 synes den var betydelig sværere end tidligere eksamenssæt og prøver.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2010 af chiiiqaa (Slettet)

 SG1234 .
jeg fandt først n af permanganat. derefter af tin. så udregnede jeg tins masse, og derefter masseprocenten.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. juni 2010 af SG1234 (Slettet)

Chiiqaa: kan du huske hvad du fik det til? jeg fik det til ca. 57 %


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. juni 2010 af chiiiqaa (Slettet)

 ihhh! jeg fik ca 85%!


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. juni 2010 af SG1234 (Slettet)

okay, tror jeg har lavet fejl så. Jeg brugte nemlig ikke volumenet af svovlsyre til noget.


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. juni 2010 af Kvens (Slettet)

Hvordan har i regnet den sådan i tal?

Jeg fik noget helt andet..


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. juni 2010 af Raikke (Slettet)

altså jeg fik 42%. men jeg brugte heller ikke volumen af svovlsyre til noget.

Jeg har desværre ikke mine resultater på computer, men hvis nogen ligger deres resultater ud, vil jeg gerne komme med kommentare, for kan da huske en del.

Svar #3

Entropien kunne du finde ud fra grafen. Hvis du tegner grafen er hældningen af grafen -delta S. men jeg har også fået den til omkring 95 så vidt jeg husker.


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. juni 2010 af Laura1991 (Slettet)

Jeg er enig, jeg synes den var rigitg rigtig svær, og det værste var at jeg sad og brugte 1 time på at prøve at finde delta S i databogen for reaktionsskemaet, fuldstændig åndssvagt, og fandt så, da der var fem minutter tilbage ud af det med grafen, det var så møg irriterende! Jeg synes generelt, der var MANGE FLERE faldgrupper, og mange flere steder, hvor man skulle tænke sig om, for eksempel den med reaktionshastigheden, hvor vi i langt den største del af de andre opgavesæt har skulle bevise en reaktionsorden ud fra nogle tal og sådan noget, lige pludselig bliver det endnu mere indviklet?!.. Jeg var målløs over den var så svær, og jeg havde kigget på alle tidligere eksamenssæt og følte mig klar, så det var forbavsende og meget skuffende..


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. juni 2010 af Kvens (Slettet)

#12

Jeg ved ikke lige hvordan du har gjort. Men entropien kunne findes ved at tegne grafen, hvor hældningen er entalpien, deltaH, og ligningen har formen y = ax + b. Dér hvor b skærer er værdien lig deltaS / R. Den fik jeg til -11.4054. Ganger man så med R, får vi 94,83 som værdi for delta S. En skam jeg var så tæt på.

Mht. Opgave 1, b, fik jeg 44,68% tinindhold.


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. juni 2010 af Raikke (Slettet)

#14

Jamen så er vi meget tæt på hinanden, i begge de to opgaver.

Jeg tror jeg har fået løst alle opgaver, på når et enkelt delspørgsmål, som jeg overhovedet ikke kunne knække. Det er 3c, tror jeg nok. den hvor man har to pH-værdier og graferne, hvor man skulle finde ud af, hvornår der er 10% tilbage.

#13

Jeg tror det afhænger meget af, hvor man har sine stærke sider. Jeg brugte nærmest ikke mine notater, gamle opgaver, eller bøger, men kun formelsamlingen, hvor der nærmest var svar på det hele. Dog må man også tænke, at selvfølgelig skal man kunne vende det om, og bestemme reaktionsordnen ud fra en graf og ikke kun ud fra data. Jeg ved ikke om du har en formelsamling, men den jeg har, er det tydeligt at se hvad der er hvad.

hvad har i argumenteret ud fra, i 5e?

jeg har nemlig sagt den er i den der vandfase, eller hvad det nu hed. også argumenteret ud fra, at stoffet er polært? men ville gerne høre om der måske var en smartere måde, og er på ingen måder sikker på det er rigtigt, hvad jeg har gjort !


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. juni 2010 af Laura1991 (Slettet)

#14 jeg tror jeg fik den samme masseprocent, men jeg tog ikke forbehold for fortyndingen, og jeg nåede ikke at uddybe det, fordi jeg valgte at sidde en time og stirre på den dumme entropi opgave.

#15 du har umådeligt meget ret, problemet er bare, at vores lærer kun har forberedt os på opgaver med tal, og det er jo så nok der dern ligger. Jeg havde ikke svært ved at finde den opgave, for jeg kunne godt udlede sådanne ting, fordi jeg har skrevet SRP om reaktiosnhastigheder, så det sidder nærmest klistret fast til min hukommelse.

Den sidste opgave 5e) nåede jeg ikke at lave, desværre, netop på grund af de omstændigheder jeg skrev ovenfor, men jeg ville sige det ville være korrekt at argumentere ud fra polaritet. Så er der det med PH'en, altså at stoffet i en sur opl. vil gøre en ting og i en lavere pH noget andet.. jeg ville sige at den ville være på vandform, fordi den har det godt i den lettere basiske væske, fordi det er en base selv, men den er jeg sku ikke så sikker på :).


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. juni 2010 af uncle (Slettet)

Jeg har i opgave 5e skrevet at den var i oliefasen. Selvom hydroxygruppen gør stoffet polært, så er den aromatiske ring upolær, samt er R-grupperne upolære forgrenede alkaner. Jeg har desuden anvendt programmet ChemSketch til at udregne en logP-værdi på 4,16, hvilket vil sige at stoffet er ca. 15000 gange mere opløseligt i upolære end i polære stoffer. Man skal desuden tænke på at propofol skal kunne trænge gennem blod-hjerne-barrieren, hvilket gør at stoffet skal være overvejende fedtopløseligt. De har nok også valgt pH 8, fordi den ligger tæt op af pH værdien i blodet (pH 7,6) og for at understrege at stoffet er på sin syreform.


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. juni 2010 af SG1234 (Slettet)

hvordan har i løst opg. 4.b og 3.c? Hvad fik I af resultater? :)


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. juni 2010 af Kvens (Slettet)

Svar til 5e - også et korrekt svar af uncle. Jeg bruger dog pKs som argumentet, da vi får det opgivet. Uncles svar er ikke helt 100% korrekt som løsning, men godtages.

Stoffet vil kunne findes i emulsionens oliefase, da den basiske egenskab for stoffet gør at det ikke vil reagere med vand i stedet for. Dette ses bl.a. ud fra at stoffet forholdsvis høje pK[s] er et udtryk for at den må have basiske egenskaber. Er  K[s] meget lille som her vil den ikke reagere med vand, hvorimod hvis den er meget stor vil den være villig til at reagere. Derfor er den ikke i vandfasen, men i oliefasen.

Ks blev 7.94 * 10^-12, dvs. meget lille.

Svar 3c - dog ikke sikker

Som vi ved kan halveringstiden skrives således: T1/2 = ln(2) / k. Vi kan beregne en k-værdi for begge funktioner, ved at isolere hældningen i formlen y = ax+b, hvor b = 0. a = k.
Som vi ved er det ln(2) som halverer, hvorved jeg har indsat 10, dvs. ln(10), hvilket må være tiden for hvor lang tid der går før der er 10% tilbage af stoffet.


Brugbart svar (0)

Svar #20
05. juni 2010 af SG1234 (Slettet)

#19: hvordan løste du den med opløselighedsproduktet?

Og hvad blev tiden?


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.