Biologi

Doping = evolution?!

03. juni 2010 af Sl1 (Slettet)

Hey..

Kan man sammenligne brugen af doping, hvor kroppen udvikler sig til det stærkere med Darwins evolutionsteori?

- Det er godt nok unaturligt, men kroppen tilpasser sig stadig og vil være bedre egnet til fx konkurrencer ..
Det er et lidt mærkeligt spørgsmål, men skal perspektivere til et andet AT-forløb og det er det som kommer tættest..
 

Giv gerne en forklaring på hvorfor det kan sammenlignes eller hvorfor det ikke kan ;)?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2010 af Bankier (Slettet)

Udmiddelbart interessant, men evolution sker på grund af ydrepåvirkning. på en organisme over lang lang tid ( DNA ændrer sig). . Doping er også en påvirkning af en organisme, dog over kortere tid. 

Hvis man tænker tilbage på DDR 

Der  dopede man svømmere med testosteron og andet godt. De kvindelige svømmere ændrede langsomt til mænd idet  deres reproduktive organer blev beskadiget. Dettte er ændiring af organismen, men ikke en som ville være videreført til de børn, som de efterfølgende kunne få.   


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2010 af signebio (Slettet)

du kan ikke sammenligne de to ting. doping er ikke noget der ændre DNA og vil derfor ikke kunne bringes videre til næste generation. Doping = ændring af det enkelte dyr/menneske.

man kan kun tale om evolution når et individ har nogle gener som gør at den opnår en eller anden fordel i forhold til sine artsfælder. denne vil så kunne give de gode gener videre til sine børn. 


Skriv et svar til: Doping = evolution?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.