Matematik

Reducerings opgave

03. juni 2010 af Mrtong (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg fik i min årsprøve opgave en opgave, der lød således:
 

(a-2b)2 - (a+2b)(a+b) =

Mit problem er, at jeg ikke ved om man opløser minus parentesen først eller om man ganger den ene parentes ind i den anden.

Det er jo for sent, at ændre min svar i årsprøven, men vil stadig gerne lige have det på plads :-)

På forhånd tak
MrTong.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2010 af Melinka (Slettet)

Du gange parenteserne ud først og gange derefter minusset ind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2010 af Bankier (Slettet)

(a-2b)^2 -(a^2+ab+2ab+2b^2)

(a-2b)^2 - ( a^2 + 3 ab+ 2b^2)

a^2 + 2b^2 - 2(2ab) - a^2 - 3 ab -2b^2

 - 4ab -3 ab

 = -  7ab


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2010 af AMelev

Der er frit valg:

(a-2b)2 - (a+2b)(a+b) = (a-2b)2 + (-1) (a+2b)(a+b) = (a-2b)2+ (-a-2b)(a+b)=  a2 + 4b2 -4ab +(-a2-ab-2ba-2b2)
= 2b2 - 7ab
eller
(a-2b)2 - (a+2b)(a+b) = a2 + 4b2 -4ab - (a2+2ab+ba+2b2) = a2 + 4b2 - 4ab - a2 - 2ab - ba - 2b2 = 2b2 - 7ab

Der var lige smuttet en parentes ved kvadratet på 2.led (2b)^2 i #2.- derfor afvigelsen i det endelige resultat


Svar #4
03. juni 2010 af Mrtong (Slettet)

Tak for svarene :)


Skriv et svar til: Reducerings opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.