Matematik

lineær vækst

05. juni 2010 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg har en opgave for i matematik på c niveau, og jeg har svært ved den, jeg har uploaded en model tilhørende opgaven,....

Sammenhængen kan altså beskrives ved modellen y = a?x + b, hvor y er præmiepengene, og x er antal år efter 1980.



b)Bestem præmiepengene i 1993.
 

c)I hvilket år vil præmiepengene overstige 400 mio. kr., hvis udviklingen fortsætter ?
 

d)Hvor meget stiger præmiepengene i en 10-års periode?


Svar #1
05. juni 2010 af mehtapcik (Slettet)

filen blev ikke uploaded :(

men jeg ka give dig oplysningerne :

1980 = 50 mio kr og 2004 = 340 mio. kr


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2010 af Sixmax (Slettet)

Du har ikke uploadet noget dokument 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2010 af Sixmax (Slettet)

1) Bestem en ligning for udviklingen vha de to punkter du har opgivet. (0,50) og (24,340). Dernæst sætter du x = 13, og udregner y.

2) Her er det x du skal finde, så du indsætter y = 400 og isolerer x

3) Der kan du bare udregne y(10) - y(0)


Svar #4
05. juni 2010 af mehtapcik (Slettet)

.

Vedhæftet fil:lineær.doc

Svar #5
05. juni 2010 af mehtapcik (Slettet)

så håber jeg det skulle være der ?  det er opg 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2010 af Sixmax (Slettet)

Se #3 


Svar #7
05. juni 2010 af mehtapcik (Slettet)

er den sendt ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. juni 2010 af Sixmax (Slettet)

Ja, men se mit svar i #3 


Svar #9
05. juni 2010 af mehtapcik (Slettet)


1) Bestem en ligning for udviklingen vha de to punkter du har opgivet. (0,50) og (24,340). Dernæst sætter du x = 13, og udregner y.

2) Her er det x du skal finde, så du indsætter y = 400 og isolerer x

er de noget med man ska bruge logaritme???

3) Der kan du bare udregne y(10) - y(0)

 

hva mener du ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. juni 2010 af Sixmax (Slettet)

1) Først og fremmest har du jo de to punkter (0,50) og (24,340) ud fra de to oplysninger du har fået. Når du skal beregne en ligning: 

a = (y2-y1) / (x2-x1) = (340-50) / (24-0) = 290 / 24 = 12.08

b har du allerede givet i punktet (0,50) som jo netop er skæring med y-aksen. Derfor får du ligningen:

y= 12.08x + 50

2) Når du skal finde ud af hvor meget præmiesummen er på i 1993, skal du huske at det er 13 år efter 1980, dvs. at x = 13. Du vil gerne finde y-værdien, som er præmiesummen. Dvs. at du bare indsætter x = 13:

y= 12.08 * 13 + 50 = (regn selv...)

3) Du skal finde ud af hvornår præmiesummen runder 400 millioner, dvs hvornår y = 400. Derfor er det x du er interesseret i at finde, som er antal år efter 1980. Du opstiller følgende:

400 = 12.08x + 50 <=> 400 - 50 = 12.08x <=> 350/12.08 = x ( regn selv ...)

4) Du skal finde ud af hvor meget tilvæksten er på 10 år. Når jeg skriver y(10) - y(0) mener jeg "præmiesummen i 1990 minus præmiesummen i 1980". Du vælger bare f.eks. x = 0 og x = 10, og så finder du ud af hvad forskellen bliver for y-værdien når du ændrer x med 10.


 


Svar #11
15. juni 2010 af mehtapcik (Slettet)

jamen opg 4) er det noget med at man skal sætte den i   fy formlen eller


Skriv et svar til: lineær vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.