Fysik

Torque

05. juni 2010 af tumle1984 (Slettet)

For at udlede torque bruger vi at vi har fundet frem til at

tau=r*F*sin(v)

Og så siger min lærebog at det vil sige at:

tau=r F 

Men hvordan ser jeg af udtrykket r*F*sin(v) at det ikke er tau=F x r?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Fortegnet.


Svar #2
05. juni 2010 af tumle1984 (Slettet)

kan du uddybe? jeg er med på at r x F=-F x r men udtrykket tau=r*F*sin(v) i sig selv siger vel intet om hvorvidt det er længden af r x F eller -F x r og da det er det bogen gør, altså udleder udtrykket tau=r*F*sin(v) og deraf konkludrer at det vil sige at

tau=r x F


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvordan udtrykker du normalt længden af et krydsprodukt?


Svar #4
05. juni 2010 af tumle1984 (Slettet)

Altså som |A x B|=ABsin(v) hvor v er vinklen mellem A og B. og det vil vel også sige at |A x B|=|B x A|=ABsin(v)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#4: Ikke helt. Du skal huske retningen. Her er tale om en vektor.

Taler du blot om længden, så ja.


Svar #6
05. juni 2010 af tumle1984 (Slettet)

Jeg er med på at jeg skal tage højde for retning når det er en vektor. Men når jeg har udledt tau=r*F*sin(v) som er længden af vektoren tau, så siger det jo intet om retningen. Hvordan kan man udfra kun at vide at tau=r*F*sin(v) at det betyder at tau=r x F og ikke tau=F x r?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#6: Det handler om den vej, som tau-vektoren skal pege. Højrehåndsreglen.


Svar #8
05. juni 2010 af tumle1984 (Slettet)

Så det du siger, så definerer vi den bare som at pege i henhold til højrehåndsreglen? og derfor selvfølgelig må være tau=r x F er det det du mener? Men har Torque ikke en fysisk forklaring som giver argumentet for hvorfor den peger i den retning som den gør?


Skriv et svar til: Torque

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.