Matematik

Cirklens ligning

07. juni 2010 af carr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
jeg sidder lidt fast med denne opgave

(x-a)^2+(y-b)^2=r
Den har en radius på 1.8
 midten af cirklen ligger i (0;0) i koordinat systemet
hvordan kan jeg skrive ligning analytisk op ?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2010 af Sixmax (Slettet)

Centrum er i cirklens ligning angivet med (a,b) og radius med r .. hvordan ville du så opstille den? 


Svar #2
07. juni 2010 af carr (Slettet)

(0-a)^2+(0-b)^2 = 1.8 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2010 af Sixmax (Slettet)

husk, x og y er ukendte, det er centrum du kender, som er netop (a,b) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Cirklen med centrum i (a , b) og radius r har ligningen

(x-a)2 + (y-b)2 = r2 .

Bemærk, at højresiden er kvadratet på radius r .


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.