Matematik

Differentialregning - mdt. eksamen

08. juni 2010 af MisSluis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen, som vil hjælpe mig med at udlede af differentialkvotienten for f(x)=x^2 ???

Trin for trin. Er det ikke noget med, at man skal bruge tretrinsreglen?

håber virkelig på svar.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2010 af Blueoil (Slettet)

frividen.dk


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Opstil differenskvotienten for funktionen f(x) = x2 :

(f(x+h) - f(x))/h = ((x+h)2 - x2)/h = (x2 + 2xh + h2 - x2)/h = (2xh+h2)/h = 2x + h

og undersøg, om differenskvotienten har en grænseværdi for h gående mod 0. Her ses det let, at (2x+h) går mod 2x for h gående mod 0. Differenskvotienten har altså en grænseværdi for h gående mod 0, hvilket viser, at f(x) er differentiabel i x med differentialkvotienten f'(x) = 2x .


Skriv et svar til: Differentialregning - mdt. eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.