Matematik

lineær vækst??

09. juni 2010 af Louise230 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hvordan kan man beskrive lineær vækst ??

har lige beskrevet og bevist lineær funktion og skal nu gøre det med vækst... hvordan og hvorledes..?

hjæælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2010 af PeterValberg

f(x) = ax + b

Vækstegenskaber for en lineær funktion, må jo være, at tilvæksten (væksthastigheden) er konstant.
tilvæksten til f(x) er proportional med tilvæksten til x med proportionalitetskonstanten a

a > 0 er tilvæksten positiv (der bliver altså mere/flere af det, som funktionen beskriver)

a < 0 her er tilvæksten negativ, der forsvinder altså noget med en konstant hastighed

a = 0 status quo, mængden/populationen/mm er konstant

b angiver den mængde/antal/mm der er tilstede til tiden t=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. juni 2010 af Louise230 (Slettet)

 taak det gav mere mening .... men tror jeg skal ind på noget Δy = f(x+ Δx) - f(x) osv.. 


Skriv et svar til: lineær vækst??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.