Matematik

Lineære sammenhænge

10. juni 2010 af camillat02 (Slettet)

Håber meget på, at der er en der kan hjælpe mig, da jeg har meget svært ved denne opgave...

Min opgave lyder på disse 3 spørgsmål:
 

1. Gør rede for den lineære sammenhæng: Y = a*x + b.

2. Du skal blandt andet komme ind på betydningen af a og b samt på, hvordan a og b kan bestemmes herunder føre bevis for formlen for a.

3. Vis eksempler på hvordan a og b bestemmes.

Håber meget på, at der er nogel der vil tage sig tid og hjælpe mig, da jeg skal op i morgen....på forhånd MANGE TAK(:


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2010 af mattonia (Slettet)

Hej

Det er den rette linie du skal redegøre for her.

Y= funktionsværdien

a= hældningskofficienten

b= skærng med y-aksen

Den rette linje, kan beskrives ved:

Y = a*x + b

y-y0=a(x-x0)

ax+by+c=0

Hældningen a ved 2 kendte punkter:

a=(y2-y1)/(x2-x1)

håber det hjælper :-)


Svar #2
10. juni 2010 af camillat02 (Slettet)

Så når der bliver spurgt til betydningen af a og b, skal jeg bare svare?
a = hældningkofficienten,

b = skæring med y-aksen.
har de ikke andre vetydninger?


Svar #3
10. juni 2010 af camillat02 (Slettet)

' betydninger?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2010 af mattonia (Slettet)

Jeg vil formode, at det er alt hvad der forventes på 1 år STX


Svar #5
10. juni 2010 af camillat02 (Slettet)

Hvordan gør jeg dette: vis et eksempel på hvordan a og b bestemmes?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2010 af NejTilSvampe

 Jeg vil forslå at du fremlægger det grafiske bevis. " Δy = f(x+Δx) - f(x) "  hvis det ringer nogen klokker. Forståelsen i det her viser også at du har potentialet til at forstå differentialregning i 2.g hvilket vil behage din lærer :)


Skriv et svar til: Lineære sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.