Matematik

trigonometri

14. marts 2005 af sixer (Slettet)
er der nogle der kan hjælpe med en trigonometrisk opgave. Jeg har en stumpvinklet trekant, hvor vinkel C er stump, ydermere er b = 11, c = 12 og vinkel B er 60 grader. Dette er i sig selv ikke svært, da man bruger sinusrelationerne, for at finde vinkelen for C, men problemet er at jeg får en vinkel på 70 grader ca. og vinkelen skal være stump kan nogle hjælpe her....

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2005 af susbc (Slettet)

du skal tænke på med en sinusrelation får man altid to vinkler.
Når du har 70 grader, så tænk ind i enhedscirklen, måske kan det hjælpe dig på vej

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2005 af susbc (Slettet)

du skal tænke på med en sinusrelation får man altid to vinkler.
Når du har 70 grader, så tænk ind i enhedscirklen, måske kan det hjælpe dig på vej

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2005 af susbc (Slettet)

du skal tænke på med en sinusrelation får man altid to vinkler.
Når du har 70 grader, så tænk ind i enhedscirklen, måske kan det hjælpe dig på vej

Svar #4
14. marts 2005 af sixer (Slettet)

ok, hvis vi siger at sinus(0.94475498599) = 70 grader, dvs skal jeg på enshedscirkelen vise at der findes en værdi for cosx som har en anden vinkel til sinus....forstår eller ik hvordan jeg kan aflæse den præcise værdi til den anden vinkel...hvis sinus har to vinkler hvordan finder jeg den anden vha. enhedscirkelen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2005 af susbc (Slettet)

jeg er ikke hel sikker, da jeg ikke har mine notater ved mig, men jeg mener at når du har en enhedscirkel, så spejles sin på y-aksen, dvs. man man her skal bruge 70 +/- 180 = 110.

Tænk også på din trekant, der er vinkelsummen også 180 grader, den modsatte vinkel er derfor 180 - 70 = 110. Hjalp det, ellers så spørg

Svar #6
14. marts 2005 af sixer (Slettet)

ja det er vel noget i den stil, for den anden vinkel kan godt passe med 110 grader faktisk, det er også det med man ser på ens vinkel måler at den anden vinkel er 110 for 70, men dog ønsker jeg en matemtatisk vist at vinkelen til den anden er 110, kan det ik gøres ved et eller andet med pi/2+ sin x eller er det 2pi + sinx for 70 grader...forstår dig godt og det er godt forklaret, men mangler bare det matematiske.... har det noget at gøre med enten at + 2pi til eller dividere sinx med pi/2......

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2005 af susbc (Slettet)

ved godt hvad du mener, prøver lige om jeg kan finde mine notater, så skal nok svare dig. Kan desværre ikke huske det i hovedet, da det er lang tid siden vi arbejdede med det

Svar #8
14. marts 2005 af sixer (Slettet)

det er helt ok og tak håber du finder noget der kan hjælpe... :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2005 af susbc (Slettet)

okay, nu er jeg måske ved at have fundet uf af noget, hvis vi nu snakker om trigonometriske funktioner. Du kan ikke lige få de 0,9448 = ca. 70 grader, i de "pæne" pi størrelser. Det skal lige siges at nu snakker vi i radian. Ehedscirklen er 2pi og en halv cirkel er derfor pi.
du har sin^-1 (0,9448) = 1,2370.
pi-1,2370 = 1,9046.
Alle løsningerne dertil er
1,2370+p*2pi
og
1,9046+p*2pi.
Det er lidt rodet, men håber du forsvar, sådan har jeg løst disse ligninger efter mine notater

Svar #10
14. marts 2005 af sixer (Slettet)

ok ja det er vidst noget i den stil, men det er mere hvordan skal jeg skrive at den anden sin vinkel løsning til 70 er 110 grader....men kan godt at et svar kunne ligge således sin til vinklen 70 har også en anden tilsvarende vinkel som på enhedcirkelen kan indholde løsninger 1,2370+p*2pi og 1,9046+p*2pi.....det er vidst et fint svar, men hvad er p er det vinkelen???

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. marts 2005 af susbc (Slettet)

p = antal omgang du kører rundt om enhedscirklen.
Ved gradtallet, kan du så ikke argumentere dig ud af det ved at sige, at gradtallet i en trekant er 180 grader, derfor er den modsatte vinkel til 70 grader = 180-70 = 110 grader. Ved snart ikke hvordan jeg ellers skal forklare mig

Svar #12
14. marts 2005 af sixer (Slettet)

ok det er også fint tror jeg.,,,,,tak for din venlige hjælp, det hjalp mig virkeligt på vej.

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. marts 2005 af susbc (Slettet)

ok, i lige måde. Jeg må bare lære at formulere mig mere matematisk korrekt!!!!!

Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.