Matematik

HASTER HJÆLP differentieriering af f(x)=x2!!??

10. juni 2010 af cass23 (Slettet)

differentieriering af f(x)=x2 ved hjælp af tretrinsreglen ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2010 af marla69 (Slettet)

trin 1:  Δy = f(x+Δx)-f(x) :  Δy = (x+Δx)^2-x^2    ⇔    Δy = x^2+Δx^2+2*x*Δx-x^2    ⇔    Δy = Δx^2+2*x*Δx

trin 2: Δy/Δx : (Δx^2+2*x*Δx)/(Δx)    ⇔    Δx+2*x

trin 3: grænseværdien for Δx gående mod 0: lim Δx+2*x   =   2x      (0 indsættes på Δx's plads)

Håber det kan hjælpe =)


Skriv et svar til: HASTER HJÆLP differentieriering af f(x)=x2!!??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.