Matematik

En enkelt spørgsmål

10. juni 2010 af fedimana (Slettet)

Hej,

Opgaven lyder således: Anvend simpel lineær regression til at undersøge konvergensgraden i Europa for perioden 1995 til 2004. Dette gøres ved at estimere en simpel regression af formen:

GROW9504i = β0 + β1ln95i + εi i = 1,…,n

Hvor n er antallet af observationer i datasættet, mens β0 er et skæringen. Endelig er hældningen β1 lig med konvergensgraden. Hvis β1 er negativ er der konvergens. Er β1 positiv er der divergens.
 

Estimér modellen for hele datasættet, og undersøg om konvergensen er lig med –2 (det svarer til 2 procent). Redegør for den anvendte metode og dens forudsætninger. Udfør en modelkontrol.

Indkomsterne per capita i Østeuropa er generelt lavere end i Vesteuropa. Derfor skal konvergensgraden i Østeuropa gerne være højere end i Vesteuropa for at der kan opnås en højere grad af indkomstlighed indenfor EU.

Undersøg dette ved at estimere konvergensgraden for områderne EAST og WEST og sammenlign resultaterne. Er konklusionen som forventet?

Jeg har foretaget regressions analyse på excel, men det er delspørgsmålet om at undersøge konvergensgarden for EAST og WEST der forvirrerer mig.. Håber nogen kan hjælpe:  Jeg har vedhæftet opgave besvarelsen.

Vedhæftet fil: Opgaven.xlsx

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2010 af Jakobbs (Slettet)

Kan ikke helt finde det der east og west i det du har postet. Men som jeg forstår skal du køre 2 reggresioner en hvor du kun har east med, og en hvor du kun har west med. Derefter lave en enkeltsidet test for at se om west er større end east


Svar #2
10. juni 2010 af fedimana (Slettet)

Jeg har vedhæftet det nu med EAST og WEST.

Kan du give et eksempel på et af dem?

Vedhæftet fil:Opgaven(1).xlsx

Svar #3
10. juni 2010 af fedimana (Slettet)

Skal jeg så fortolke koeffienterne på dem og derefter diskutere om det er som forventet? Og skal jeg så bruge "Grow9504" som min y værdi og "East" / "West" som mine x værdier, når jeg foretager regression på excel? Jeg er lidt forvirret..


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2010 af Jakobbs (Slettet)

Var jeg dig vil jeg lave 2 nye faner i dit excel ark en du kaldte east og en du kaldte west. Så kopier alle EAST rækkerne over i east fanen og WEST til west. Så vil jeg lave en ny reggression i hvert af disse ark. Det er så de to beta koefficienter fra de to reggressioner du skal sammenligne


Svar #5
10. juni 2010 af fedimana (Slettet)

Ja, det er bare iorden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2010 af Jakobbs (Slettet)

Altå det er samme reggression du skal lave:

GROW9504i = β0 + β1ln95i + εi

Du skal ikke bruge EAST/WEST som x værdier. (Sådan kunne man også gøre, men det er ikke det der bliver bedt om) men det er bare dem der bestemmer hvilke observationer du skal medtage i reggressionen


Svar #7
10. juni 2010 af fedimana (Slettet)

Ok, jeg forsørger lige at lave det.


Svar #8
10. juni 2010 af fedimana (Slettet)

Så har jeg kørt regression for WEST og EAST... Kan du se om det er rigtigt?

Vedhæftet fil:Opgaven(2).xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. juni 2010 af Jakobbs (Slettet)

Det er det ikke.

Dels kan jeg se du har GROW9504 som forklarende variabel, den skulle gerne udgøre højresiden.

Dels har du 356 observationer i alle 3 reggressioner. Du skulle jo gerne have færre i dem hvor du kun medtager EAST eller WEST.  Kan ikke lige se hvad du har lavet, kofficienterne er jo ens for east og west, blot med modsat fortegn.


Svar #10
10. juni 2010 af fedimana (Slettet)

Når jeg skal køre regression på excel, så skal jeg markerer Input Y rang og Input X rang. Ved Input Y Rang --> markerer jeg "GROW9504" og ved Input X Rang --> markerer jeg "EAST"  eller "WEST"?? Jeg ved ikke ellers, hvordan det skulle gøres


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. juni 2010 af Jakobbs (Slettet)

Excel er ikke helt fantastisk til sådan noget her, men det kan sagtens bruges.

Som jeg skrev, EAST og WEST kollonen skal IKKE bruges som input i reggessionen.

Du skal samle alle de rækker med et "1" i EAST i et ark, og alle de rækkker med "1" i WEST skal samles i et andet ark.

Så skal du køre en reggression på hvert af disse ark, som du har gjort i den første opgave. Det er så de to beta koeficcienter der skal sammenlignes, ok?


Svar #12
10. juni 2010 af fedimana (Slettet)

Har du mulighed for at give et eksempel?


Svar #13
10. juni 2010 af fedimana (Slettet)

Ok, så forstår jeg det


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. juni 2010 af Jakobbs (Slettet)

Ja, alle observationer fra Belgien skal kopires til WEST arket, Bulgarien og Tjekkiet til EAST, Danmark til WEST osv.

Er du med ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. juni 2010 af pind (Slettet)

Hej Jakob.

Undskyld jeg lige blander mig, men sidder med samme opgave og har lidt problemer med at finde ud af:

Estimér modellen for hele datasættet, og undersøg om konvergensen er lig med –2 (det svarer til 2 procent) --> Dette er gjort, ved dog ikke hvad min begrundelse for hypotesetesten skal være? måske du ville prøve at hjælpe mig?

Redegør for den anvendte metode og dens forudsætninge, Når der står metode er det så at jeg har brugt t-test og hypotese test? og forudsætningen er det at
 

H0 = -2

Ha (ikke lig) -2


Svar #16
10. juni 2010 af fedimana (Slettet)

Er det rigtigt som det er nu?

Vedhæftet fil:Opgaven(3).xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #17
10. juni 2010 af Jakobbs (Slettet)

Altså t test er en hypotese test så vidt jeg ser det. Ved ikke hvad der menes med forudsætning men kunne forestille mig det har noget med de antagelser at gøre i skal redegøre for er opfyldt, f.eks at fejlledene er iid. Ved ikke hvor meget af det i har været iggennem.


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. juni 2010 af Jakobbs (Slettet)

Fedima,

Ja ser godt ud, men tag alle variabblerne med istedet for kun GROW, dem får du jo brug for, i hvert fald ln95


Svar #19
10. juni 2010 af fedimana (Slettet)

Det forsøgte også at inddrag dem begge, men det kan excel ikke.


Svar #20
10. juni 2010 af fedimana (Slettet)

Den siger, at "the input must be a single row".


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 43 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.