Fysik

Mol og molær

10. juni 2010 af susiu (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej er der en der lige kort kan forklare hvad mol betyder, og evt, give mit et eksempel f.eks. methan, eller saltsyre


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2010 af Bankier (Slettet)

Et mol svarer til ca. 6,02214×10^23 atomer  eller molekyler

Det er altså en måde at gøre beregning emd stofmængder nemmere på.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2010 af thabuck (Slettet)

Du skal forstille dig mol, som værende en enhed ligesom et dusin.. SKidt med at det er så mange atomer, skal du ikke vide i 9 klasse..  
Stofmængde bruger man til at kunne opstilel denne formel.

Masse = Molare masse * stofmængde
gram  = Mol /gram            *    mol 
 m        =      M                *           n

Methan = CH4

Morlar masse(se det periodiske system 1*C og 4*H) = (12,011+4*1,0079)  =  16,0426 M (gram pr mol)

Hvis du så har 0,5 mol af Methan

Massen = 16,0426 M * 0,5 n    = 8,0213 gram


Skriv et svar til: Mol og molær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.