Fysik

HJÆÆÆÆLP!

11. juni 2010 af Aqs (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Heey er der nogen som ved hvad protoner,neutroner og elektroner  er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2010 af jalo (Slettet)

 en atoms kerne består af protoner, hvor neutroner virker som en lim som holder kernens protoner sammen. Neutroner kredser om kernen.  


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2010 af IduukogMaribo (Slettet)

atom består af 3 partikler :

protoner = positivt ladet

neutroner = netrale

elektroner = negativt ladet.

protoner  og neutroner befinder sig i atomkernen og uden om kernen kreder elektronerne i "skaller" ;b


Svar #3
11. juni 2010 af Aqs (Slettet)

 MANGE TAAK"!!! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2010 af NejTilSvampe

  well, protoner er positiv ladet partikler og neutroner er neutral ladet partikler. De kan specielt findes i atomkerner hvor "de er klistret sammen", antallet af protoner afgører hvilket grundstof der er tale om, og antallet af neutroner afgører hvilken isotop der er tale om. Summen af antallet af protoner og neutroner er atomtallet og det fortæller hvad molarmassen af atomet er.

elektroner er negativt ladet partikler som er tiltrukket atomkernerne og suser rundt om den i det der kaldes "skalder" eller orbitaler.

- Jeg har iøvrigt aldrig forstået det her, det gælder sådan set bare om at lyde overbevisende når du fremlægger det, for det kræver en fysikuddannelse  i sig selv at forstå det tror jeg :P

F.eks. kunne man spørge sig selv; "Hvorfor bliver protonerne ikke frastødt af hinanden", svaret er "pga. neutronerne".. "JA! Men hvad gør neutronerne ved protonerne??"... -no idea... :P

-det er et meget frustrerende emne, men det gælder som sagt bare om at "lyde" overbevisende :)


Svar #5
11. juni 2010 af Aqs (Slettet)

 TYYS!!! oki...mange tak..tak for hjælpen!!!


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.