Matematik

Projektion af vektor bevis

12. juni 2010 af dunnowhat (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lige endnu et dejligt spørgsmål, som jeg håber på at få svar på. ;-)
NB: a = vektor a, b = vektor b, t = konstant

Hvis man har: a * b - t * a^2 = 0 og vil isolere t, så får man:

t = (a * b)/|a|^2

Men hvordan går a^2 (vektor a i anden) til blive længden af vektor a i anden?

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juni 2010 af goathunter (Slettet)

Man kan normalt ikke gange vektorer sammen, så der må menes prikproduktet. Hvis nu vores vektor a = [x, y, z] så er prikproduktet med den selv a*a=x^2+y^2+z^2 = |a|^2


Svar #2
12. juni 2010 af dunnowhat (Slettet)

Super tak! :-)


Skriv et svar til: Projektion af vektor bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.