Matematik

Bestem a og b. Ekspotentielfunktion.

12. juni 2010 af buddhisme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et spørgsmål angående beviset for, hvordan man bestemmer a og b i den ekspotentielle funktion.

Man bestemmer a og b ved at bruge formlen; a=(y2/y1)^(1/x2-x1), og b findes ved at isolere. Men jeg forstår ikke det her i beviset:

Efter jeg har forkortet b ud, og brugt potensreglen, får jeg:

= (y2/y1)=ax2-x1

= (y2/y1)1/(x2-x1)=(a(x2-x1))1/(x2-x1) <<<<< det der?????
 

Hvorfor kan jeg lægge eksponenten x2-x1 over på den anden til y2/y1, og hvorfor ligger jeg endnu en eksponent til a? (bemærk, at jeg har sat parentes, og der nu er 2 gange x2-x1 ved a)

 Hvad er begrundelsen??

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2010 af goathunter (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad du mener, prøv at kom med lidt flere detaljer, det lader også til det er forkert det du skriver.. du skriver jo at y2/y1=(y2/y1)1/(x2-x1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2010 af mathon

                     (y2/y1) = ax2-x1

                     a = (y2/y1)1/(x2-x1)                                               når begge sider er opløftet i 1/(x2-x1)

(a(x2-x1))1/(x2-x1) = a(x2-x1)/(x2-x1) = a1 = a

                     b = y1/ax1 = y2/ax2


Skriv et svar til: Bestem a og b. Ekspotentielfunktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.