Biologi

Immunologi og blodsukker

13. juni 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Nogen der kan forklare mig, forenklet, hvordan blodsukkerkoncentrationen i blodet reguleres og hvordan en celle danner et protein?

Derudover vil jeg også gerne høre til, hvordan det egentligt kan være, at immunsystemet kan angribe egne celler (er det bare, når de er inficeret med eks. en virus?) så de ødelægges?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2010 af Bankier (Slettet)

blodsukkerregulringen sker ved at '

Når blodsukkeret falder fra homostasis:

glykagon udskilles og nedbryder glukogen i en katabolsk proces. Der kommer glucose ud af dette, som går over i blodbanen.

Når blodsukkeret stiger fra homostasis:

Insulin virker ved at binde sig til molekyler på celleoverflader (insulinreceptorer). Når insulin bindes til receptorerne øges bl.a. transporten af glukose ind i cellen.

Insulin udskilles, så glucosen kan oplagres i glykogen depoter, så blodsukkeret falder
 

dit spørgsmål vedrørende immunsystemet

Immunsystemet kan ødelægge lysere ( lysis = ødelægge) egne celler, hvis egne celler er angrebe med et ukendt bakterie el virus. Ellers når kroppen ødelægger egne celler, så sker det ved apoptose, progammeret cellenedbrydning, som blandt andet er årsagen til at vi udvikler fingre istdet for luffer, som man har i fosterstadiet.

Selve ødelæggen af celler, er meget spændende og vedrør MHC-l og MHC-ll molekyler, som viser truslen på to forskellige måder.


Svar #2
13. juni 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Mange tak for dit meget fyldestgørende svar Bankier (: Nu har jeg ihvertfald en del at gå ud fra i min videre læsning. Du forklarer rigtig godt, må jeg sige. Tak skal du have.


Skriv et svar til: Immunologi og blodsukker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.