Matematik
sandsynlighed!!
15. marts 2005 af
kyllerylle (Slettet)
En skål indeholder 7 røde, 6 gule og 5 blå, uden tilbagelægning udtages en stikprøve på 4 kugler fra skålen.
Beregn sandsynligheden for at der i stikprøven er mindst én kugle af hver farve.
Sådan lyder en delopgave og her har jeg prøvet at finde mindst 1 rød/gul/blå fra en stikprøve på to da der skal være en farve af hver...men det bliver over 1 og det er self. forkert.
så hjælp kunne bruges
tak på forhånd
Beregn sandsynligheden for at der i stikprøven er mindst én kugle af hver farve.
Sådan lyder en delopgave og her har jeg prøvet at finde mindst 1 rød/gul/blå fra en stikprøve på to da der skal være en farve af hver...men det bliver over 1 og det er self. forkert.
så hjælp kunne bruges
tak på forhånd
Svar #1
15. marts 2005 af SirBille (Slettet)
Sorry hvis jeg tager helt fejl.. Er jo kun 1 g'er :-) Men er det ikke:
Muligheder i alt:
18*17*16*15 = 73440 i alt.
Vores stikprøve:
18*7*6*4= 30274
Sandsynelighed:
3021/73440 = 189/4590
Muligheder i alt:
18*17*16*15 = 73440 i alt.
Vores stikprøve:
18*7*6*4= 30274
Sandsynelighed:
3021/73440 = 189/4590
Svar #2
15. marts 2005 af kyllerylle (Slettet)
nej det er slet ikke sådan...du skal benytte hypergeometriskfordeling...
er der slet ingen der kan hjælpe:(
er der slet ingen der kan hjælpe:(
Svar #5
16. marts 2005 af -1^(1/2) (Slettet)
P(GRBG) (12 kombinationer)
P(GRBB) (12 kombinationer)
P(GRBR) (12 kombinationer)
osv.
P(GRBB) (12 kombinationer)
P(GRBR) (12 kombinationer)
osv.
Skriv et svar til: sandsynlighed!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
