Fysik

Udledning af raketligningen??

14. juni 2010 af kriegbaum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg er igang med at udlede raketligningen i fysik, men er gået i stå.

Jeg er kommet til:

(M+m)*v = (M+m-dm)*(v+dv)+dm*(v-u)

Dette er så vidt jeg ved udtrykket for impulsbevarelsen, men her sidder jeg fast.

Håber, der er nogen der vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det lineære moment (Pb = Pslut) er bevaret, det er udgangspunktet, og det kan skrives Mv=-dM*U+(M+dM)(v+dv), hvor det første led i højre side er det lineære moment af udstødningsproduktet, der udledes i tiden dt. Jeg har faktisk skrevet det hele et par gange herinde, så prøv at lede efter det i databasen (raketligningen). Det er temmelig omfattende at skrive op.


Skriv et svar til: Udledning af raketligningen??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.