Matematik

Pyramidens højde

16. marts 2005 af Morten LS (Slettet)
Jeg skal regne højden ud af en pyramide.
jeg har følgende oplysninger:
Grundfladen: 8 x 8
Sidelængde: 7,5
Hvordan gør jeg.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2005 af frodo (Slettet)

kig på den retvinklede trekant, der udspændes af "toppunktet" for pyramiden, midten af grundflasen, og et hjørne. Du skal endvidere bruge den sidelængde, der flugter med grundfladen, til beregning af højden. Den kan du finde ved betragtning af den retvinklede trekant, der udpændes af midten af grundfladen, hjørnet, og midten af sidefladen i grundfladen.

Svar #2
16. marts 2005 af Morten LS (Slettet)

Hmm sorry men forstår ikke meget. Men da det er et kvardrat, kender du så ikke en formel eller ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2005 af frodo (Slettet)

du kigger allerførst på grunfladen, som er et kvadrat. Den afstand vi da søger, er afstanden fra hjørnet og indtil "centrum" af kvadratet. Den kan findes ved at inddele grundfladen i 4 lige store kvadrater, men hver en sidelængde på 4. den efter søgte afstand, er da givet ved længden af diagonalen i et af de små kvadrater, som man kan finde v.h.a pythagoras, hvorefter den gerne skulle give sqrt(32)=sqrt(2)*4

dernæst ses på den retvinklede trekant, der udspændes af toppen af pyramiden, "centrum" for grundfladen, og et hjørne. vi kender nu afstanden fra hjørnet til centrum, og længden af hypotenusen, der er lig siden i pyramiden. Derefter burde et v.h.a. pythagoras være muligt, at bestemme højden, som jeg får til ca 4,92

hvis du stadig ikke er med, så sig til hvor det er du står af. Jeg kunne godt give mig til at konstruere en formel, men den får man på samme måde som ovenfor.

Svar #4
16. marts 2005 af Morten LS (Slettet)

Nu forstår jeg. Men kan du ikke lige vise mig din udregning.

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2005 af Doven stræber (Slettet)

kvadratroden af 7,5^2-(8^2)/2=4,92

Er det ikke korrekt?

Svar #6
16. marts 2005 af Morten LS (Slettet)

Ved ikke. Men når jeg har klippet den ud i papir er den ca. 6 cm.

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2005 af Doven stræber (Slettet)

når du siger sidelængde mener du fra det ene hjørne af bunden til toppen af pyramiden ikke?

Svar #8
16. marts 2005 af Morten LS (Slettet)

Nej det er mig der siger noget lort jeg for den til ca. 5

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. marts 2005 af Doven stræber (Slettet)

Nå så passer det da ret godt.
Hvilken klasse går du egentlig i?
Jeg går selv i 9. og vi får desværre aldrig opgaver af den sværhedsgrad.
Det "sværeste" jeg indtil nu er stødt på er et usystematisk tælletræ!

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. marts 2005 af frodo (Slettet)

#5: præcis

og tallene kommer fra e to udregninger gennemført på de to trekanter:

1)
4^2+4^2=c^2 <=> c=sqrt(32)

2)
sqrt(32)^2 + h^2 = 7,5^2

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. marts 2005 af Doven stræber (Slettet)

Så sqrt(x) betyder diagonalen af en kvadrat på x cm^2?

Svar #12
16. marts 2005 af Morten LS (Slettet)

Tror ikke du vil høre det men går i 7

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. marts 2005 af frodo (Slettet)

#11: nej. sqrt(x) betyder kvadratroden af x.. vidste ikke det var folker-niveau. beklager..

Hvis du tager kvadratroden af arealet af et kvadrat, vil du jo bare gå den anden vej, end når du finder arealet, og derved få sidelængden.

i et kvadrat, er længden af diagonalen givet kvadratrod(2) gange sidelængden i kvadratet, hvilket kan indses, ved at anvende pythagoras på kvadratet.

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. marts 2005 af Doven stræber (Slettet)

#12)
DER I SÅ GODT I GANG MED PYTHAGORAS I 7.????
Du må ha' en ret entusiastisk lærer, eller også er vores lærer et snøvlehoved. Jeg tror der er 1 eller 2 i min klasse der, foruden mig, ville kunne regne det stykke ud. Meeen... på den anden side er det ganske få som overhovedet ved hvordan man ganger og dividerer uden lommeregner.

Brugbart svar (0)

Svar #15
16. marts 2005 af frodo (Slettet)

tsk, tsk.. Det viser jo kun hvilken vej folkeskolen er går i. Nemlig vejen til afgrunden!

Så jeg tror bestemt, det er jeres lærer der er et snøvlehoved. Man burde kunne regne med pythagoras i 7.

Svar #16
16. marts 2005 af Morten LS (Slettet)

Det skal dog også siges. At jeg er den bedste i min klasse. De andre gætter sig bare frem til det. Altså måler højden på pyramiden sådan ca. men sådan gør jeg altså ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #17
16. marts 2005 af frodo (Slettet)

det skal man heller ikke!
Godt, du gider at gøre en indsats..

Svar #18
16. marts 2005 af Morten LS (Slettet)

Ja nemlig. Det værste der kunne ske var at man blev kloger.

Brugbart svar (0)

Svar #19
16. marts 2005 af Doven stræber (Slettet)

#15) Jeg kunne også godt pythagoras i 7. Men det var meget, meget få andre som kunne.
Og du har ret. Det er for dårligt.

Brugbart svar (0)

Svar #20
16. marts 2005 af Doven stræber (Slettet)

Da jeg ville lære at lave 2. grads ligninger var der fx igen hjælp at hente fra min lærer. Han ville simpelt hen ikke hjælpe mig. Så det måtte jeg lære via. selvstudie.

Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.