Engelsk

Hjælp - ret mit "brev"

16. marts 2005 af Eftertragtet (Slettet)
Heysa. Jeg skulle skrive et "brev" til en ny elev, som skulle begynde i vores klasse. Og eleven kommer altså fra the overseas... :-O Ehm ja, det fylder næsten en side, det måtte ikke fylde mere, men jeg er ret sikker på at have mange gramatiske fejl. Engelsk er ikke min stærke side ...
Såeh hvis du lige mangler noget at lave, så vil jeg da meget gerne bede dig om at rette det!
Here it comes:

Welcome to our school!
17.03/2005
Hi! I’m Tina, and we haven’t met… yet. I know what you are, but not who. You’re the new guy in our class, and you come from the overseas. This is the only thing, I know about you – and you know nothing about our school, our cultures and me. That’s why I’m writing this letter! When you come to Denmark, you should know something about the pupils from my school. Some of them are really nice, but – of curse – nothing is forever. Others will treat you like an outsider, if your clothes (or skin) are black, too small or really “ugly”. And this will never change. Oh – I forgot to tell you this: You can wear, what you want – we have no rules about our clothes. In other schools and countries it’s a rule that every pupil is supposed to wear school-uniforms. The teacher-pupil relationships… I can’t describe it! Some teachers are always happy, and talk to us, like we were grown-ups. Others are always negative, and it’s impossible to find a smile in their lips. And, of curse, some teachers have their own “special-pupils”. These pupils are most of time the best in their classes – and “we” don’t like them. There are also a lot of racists in our school – and many pupils from Turkey. Two of my good friends in school are from Turkey, but I don’t care! They are humans, just like you and I. So what’s the problem? Now you should know this – we are having many different cultures in our school. We have Muslims, Christians, people, who believe in Satan… I would tell you about the rules in our school… but I don’t know if we have any. I only know one rule: If the pupils are talking very bad to their teachers, they will have a talk with our inspector. Very exiting, right? Our schooldays normally starts 8:00 in the morning, and they end 11:40, 12:45, 13:40 and 14:45 in afternoons. We have a recess after and before every lesson. We eat 11:30, and pupils bring their own food or buy it in our school-cafeteria. I’m in the 9. Grade, and I don’t think, that we’re having enough homework’s to do. Some of my lessons is: Math, English, Danish, German, history, biology, gymnastic and we are also learning about Jesus, God and so on. We have many facilities – toilets, kitchens, classrooms and other rooms. And if you are going to live in one of the smaller villages around Ikast, you will be able to drive with a bus every single day.
I hope, I didn’t scared you too much… I can only say: Welcome to our school!! Best wishes from Tina.

Og så vil jeg også godt spørge om, hvordan jeg får teksten i højre side til at stå helt lige som i venstre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2005 af Tissi (Slettet)

#0
Jeg kan i hvert fald hjælpe dig med det sidste:

Formater => afsnit

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2005 af DennisNN (Slettet)

virker det ikke lidt.... jah at nævne det med at han kan risikere at blive "mobbet" pga. sit tøj og hudfarve? ville jeg sgu da have det mærkeligt med at læse hvis jeg var en ny elev fra et andet land

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2005 af Blue_Dragon (Slettet)

Øh, prøver du at skræmme ham væk eller noget?
Ligesom DennisNN også siger, så ville jeg i hvert miste lysten til at komme efter at have læst dit brev.
Men det er så bare min mening...

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2005 af Fingersen (Slettet)

Hi/!/ I/’/(a)m Tina, and we have()n/’/(o)t met…yet.

I know what you are, but not who (you are).

You/’/(a)re the new guy in /our/ class, and you come from /the/ overseas.

Th/is/(at) is the only thing/,/ I know about you – and you know nothing about our school, our culture/s/ /and/(or) me.

That/’/(i)s why I/’/(a)m writ/ing/(e) this letter!

/When you/ com/e/(ing) to Denmark, you /should/(better) know something about the pupils from my school.

Some of them are really nice, but – of curse – /nothing is forever/(not all are nice).

Others will treat you like an outsider, if your clothes /or skin/ are black, too small or really “ugly”.

/And t/(T)his will never change.

Oh – I forgot to tell you th/i/(at)/s: Y/(y)ou can wear/,/ what(ever) you want – we have no rules about /our/ cloth/es/(ing at our school).

/In/(At) /other/ schools /and/(in other) countries it/’/(i)s a rule that every pupil /is supposed to/ wear(s) school/-/( )uniforms.

The teacher-pupil relationships… I can/’/(no)t describe it!

Some teachers are always happy/,/(.)

/and/(They) talk to us/,/ like we were grown-ups.

Others are always negative/,/ and it/’/(i)s impossible to find (them) /a/ smil/e/(ing) /in their lips/.

And, of curse, some teachers have their own “special(")/-/ pupils/”/.

These pupils are most of time the best in their class/es/ – and “we” do n/’/(o)t like them.

There are also a lot of racists in our school – and many pupils from Turkey.

Two of my good friends /in school/ are from Turkey/,/(.) /but I don't care!/

They are humans/,/ just like you and I.

So what/’/(i)s the problem? /Now/ /y/(Y)ou should (also beware) /know/ th/is/(at) /–/ we /are/ hav/ing/(e) many different cultures in our school.

We have Muslims, Christians, /people, who believe in Satan/(Satanists)/…/(.)

I would (also like to) tell you about /the rules in/ our school (rules)/…/(,) but I do n/’/o)t know if we have any.

I /only/ know one rule (though)/:/(.) If the pupils /are talking very/ bad(mouth) /to/ their teachers, they will have a talk with our /inspector/(headmaster).

Very exiting, /right/(huh)? /Our/ /s/(S)chool days normally start/s/ (at) 8:00 /in the morning/(a.m.), and they end 11:40(am), 12:45(am), 1/3/:40(pm) and /14/(2):45(pm) /in afternoons/.

We have a /recess/(break) /after/(before) and /before/(after) /every/(each) lesson.

We /eat/(have lunchbreak at) 11:30(am), and pupils bring their own food or buy it in our school/-/ cafeteria.

I/’/(a)m in the 9/./(th) /G/(g)rade, and I do n/’/(o)t think/, that/ we/’re/(have) /having/ enough homework/’s/ to do.

Some of /my lessons/(the classes I attend are) /is:/ Math, English, Danish, German, /h/(H)istory, /b/(B)iology, /gymnastic/(Physical Education)/,/(Christianity/Religion) /and we are also learning about Jesus, God and so on/.

We have many facilities – toilets, kitchens, classrooms and other rooms.

And if you are going to live in one of the smaller villages around Ikast, you will be able to /drive with/(take the) /a/ bus (to school) every single day.


I hope, I did n/’/(o)t scare/d/ you too much…I can only /say: W/(w)elcome (you) to our school!/!/

Best wishes from Tina.

/.../ = slettes
(...) = indsættes

MVH
Fingersen

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2005 af Fingersen (Slettet)

I am write = I write

coming = Coming

schools uniforms = a school uniform

we were grown-ups = el. are grown-ups

negative = cranky

find them smiling = see them smile

special = el "pet"/"favorite"

but I do not... = but cannot remember all of them.

exiting = exciting

each lesson = each class











Skriv et svar til: Hjælp - ret mit "brev"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.