Matematik

sin(A)=a/c?

17. juni 2010 af mark1015 (Slettet)

hvordan skal jeg vise at der for en retvinklet trekant gælder at sin(A)=a/c og hvordan illustrerer jeg relationen det med en opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2010 af ramme2 (Slettet)

Du kan vise det ved hjælp af enheds-cirklen. Hyptonusen c svarer til længden 1 på enhedscirklen. Den mostående katete har længden a og det svarer til den vandrette projektion fra vinklen B på Y-aksen.   sin(A) =a     på enhedscirklen.

Det er desværre ikke muligt lave en skitse her i tekstboksen.


Skriv et svar til: sin(A)=a/c?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.