Matematik

Enhedscirklen og retvinklede trekanter svær

04. juni 2010 af m_chr (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg sidder med spørgsmålet: 

Gør rede for definitionen af cosinus og sinus til en vilkårlig vinkel v.
Gør endvidere rede for, at denne definition er i overensstemmelse med at cosinus og sinus til f.eks. ?Ai en retvinklet trekant ABC, hvor vinkel C er ret, defineres som cos(A)=b/c og sin(A)=a/c.
 

Jeg har defineret cosinus og sinus til en vilkårlig vinkel v, men jeg kan slet ikke se hvordan næste del skal laves. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2010 af mathon

se


Svar #2
04. juni 2010 af m_chr (Slettet)

 Jeg har set det dokument, men jeg mangler en forklaring for hvordan det er i overensstemmelse?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. juni 2010 af mathon

             ΔAPQ er ensvinklet med ΔABC

hvoraf

            |AQ|/|AC| = |AP|/|AB|
eller
            cos(A)/b = 1/c
          ⇓
            cos(A) = b/c

            |PQ|/|BC| = |AP|/|AB|
eller
            sin(A)/a = 1/c
          ⇓
            sin(A) = a/c


Svar #4
05. juni 2010 af m_chr (Slettet)

 Mange tak! 


Skriv et svar til: Enhedscirklen og retvinklede trekanter svær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.