Matematik

Variabelsammenhænge og potensfunktioner

17. juni 2010 af christinaguld (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen,

Jeg skal til mundtligt matematik på mandag, og det ene spørgsmål lyder:
 

Variabelsammenhænge og potensfunktioner:

Gør rede for omvendt propornalitet og for potenssammenhænge mellem to variable. Omtal et eksempel på andvendelse af potensmodellen.

Jeg kan bl.a. ikke finde noget om potensmodellen.

HÅBER i vil hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2010 af mathon

to variable, x og y, er omvendt proportionale
netop når

                      x·y = k(onstant)
hvoraf
                      y = k·x-1                       hvilket er udtrykket for en potensiel sammenhæng

sædvanligvis skrevet

                     y = b·xa                        her med b = k og a = -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2010 af mathon

eksempel:

Når taksterne stiger 10 % mister HT 3 % af kunderne.

Det antages, at antallet af passagerer i HT, f(x) som funktion af den gennemsnitslige billettakst, x, kan beskrives ved en funktion f af typen:

f(x) = b * xa

Bestem tallet a ud fra oplysninger om sammenhængen mellem takststigning og fald i passagertal.

Hvor stor en procentdel af passagerne må HT forvente at miste, hvis taksterne stiger med 19 %

Hvor mange procent vil HT's billetindtægt stige med, hvis taksterne stiger med 19 % ?


Skriv et svar til: Variabelsammenhænge og potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.