Samfundsfag

HASTER: Fordele og ulemper ved EU's indflydelse på dansk økonomisk politik

17. juni 2010 af miss13 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle :)

Sidder med en 24timeres samfundsfags opgave om "aktuelle tendenser i dansk og international økonomi" og ville høre om der muligvis var nogle der kunne bidrage med lidt hjælp til fordele og ulemper ved EU's indflydelse på dansk økonomisk politik

Hilsen Rita


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2010 af kazperk (Slettet)

Ulemper:

- De mindsker vores råderum. I den nuværende situation vil nogle (ikke mindst socialdemokrater) mene, at det er problematisk at EU indskærper overfor Danmark, at vi skal skære ned på vores udgiftsniveau (jfr. regeringens spareplan).

- Socialdemokraternes plan lægger op til, at vi på kort sigt bruger penge... Og dermed sætter gang i et opsving, der sidenhen finanserer de beløb, som vi mangler. Det vil EU forsøge at bremse.

Fordele:

- Økonomisk ansvarlighed på den lange bane. Der er nogle der holder øje med, at det ikke kører af sporet (som fx. i grækenland - der dog må betegnes som en svipser). Det er ihvertfald ideen... Regeringer blir sjældent populære på at spare overfor befolkningen... Der kan det hjælpe - især ved populistiske regeringer - at der er en vagthund, der holder øje.

[email protected] hvis der er noget der ikke gir mening.


Skriv et svar til: HASTER: Fordele og ulemper ved EU's indflydelse på dansk økonomisk politik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.