Matematik

mundtlig mat a. Potensudvikling.

20. juni 2010 af dressed (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan svare mig på hvilken betydning a og b har, og hvordan de kan bestemmes? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2010 af ibibib (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du lærer det kun ved selv at tegne nogle eksempler y(x) = axb, sæt for eksempel (a,b)=(1,2), (2,1), (2,2), (½,1) osv. så ser du hvilken betydning, a og b har.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2010 af ramme2 (Slettet)

Det kræver 2 punkter på grafen for at kunne bestemme konstanterne a og b i udtrykkket f(x)= b*xa

Kendes 2 punkter kan konstanten a bestemmes ved hjælp af formlen  a= log(y2/y1) / log(x2/x1). Det giver meget god mening da en potensfunktion giver en ret linie på dobbelt-logaritmisk papir. Fordelen ved at afbilde en potensfunktion på dobbeltlogaritmisk papir er i øvrigt at du kun behøver 2 punkter for at kunne tegne grafen.

Når a er fundet bestemmes konstanten  b ved hjælp af formlen  b = y1/ ( x1a


Skriv et svar til: mundtlig mat a. Potensudvikling.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.