Fysik

Eksamen - Energibevarelse??

22. juni 2010 af hris (Slettet)

Hej alle !

Er der nogle af jer der kan gøre rede for hvad energibevarelse er ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal taste ordet "bevarelsessætninger" i Google, de er nogle af de vigtigste, vi har indenfor fysikken, og eleverne får dem igen og igen hvert år.


Svar #2
22. juni 2010 af hris (Slettet)

Mange tak skal du have. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du går i stå, så skriv igen.


Svar #4
22. juni 2010 af hris (Slettet)

Jo tak :) - Har faktisk et lille problem med at forklare hvad den specifikke fordampningsvarme helt og præcist er :) er det noget du kan hjælpe med?


Svar #5
22. juni 2010 af hris (Slettet)

tilbage til det med bevarelsessætninger så har jeg fundet følgende på google:

Bevarelsessætninger

Ved radioaktive henfald og andre kernereaktioner er følgende størrelser bevarede:

• Det samlede nukleontal

• Den samlede elektriske ladning

• Det samlede leptontal

• Den samlede energi

• Den samlede impuls
 

Men mit overordnede emne er energi, så kan jo ikke rigtig bruge dem til noget..?

der stod også noget med:

Ækvivalensen mellem masse og energi

Enhver tilvækst ΔE i et systems energi er proportional med tilvæksten Δm i systemets masse.

c er lysets fart.

ΔE = Δm · c2

 

Q-værdi

Q-værdien for en proces er tilvæksten i den samlede kinetiske energi.

Δm er tilvæksten i den samlede masse ved processen og c er lysets fart.

Q = ΔEkin = -Δm · c2
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juni 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Angående fordampningsvarmen: Se på enhederne, så letter tågen. De andre må du knokle lidt med, der er nok at gå i gang med.


Svar #7
22. juni 2010 af hris (Slettet)

Hehe ja det har du ret i men det er lidt svært at knokle med dem når man ingen anelse har om hvad det er :)


Skriv et svar til: Eksamen - Energibevarelse??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.