Andre fag

Er det umuligt at få 12 i gennemsnit på gymnasiet?

23. juni 2010 af Brateslav (Slettet)

Jeg tænkte på om det var dybt umuligt at få et snit på 12 i gymnasiet, hvis man deltager aktivt i timer og leverer opgaver til UG hver gang? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juni 2010 af Alkymisten (Slettet)

definere "dybt"...


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Du skal jo også kunne præstere til eksamen, hvor du næsten ikke kan undgå på et eller andet tidspunkt at trække noget som du ikke har helt styr over, altså styr nok på til at få en høj karakter.

Så nej, det er ikke umuligt. Men det ikke videre realistisk for næsten alles vedkommende.

Snakker vi derimod om et tociftet-smit, så er det bestemt i den realistiske genre, hvis man er motiveret og engageret. Og så at man har udgangspunkt der hedder at man trods alt besidder lidt intellektuel flair.

@Alkymisten

Hvordan gik det til filosofi-eksamen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. juni 2010 af Jerslev

#0: Nej, der er folk, der har fået det før. Som regel er problemet karakteren fra idræt.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. juni 2010 af klotte (Slettet)

http://jp.dk/indland/article1735652.ece

definer: umuligt.

Er UG ikke lige med 12 ? hvis ja så har du jo besvaret dit eget spørgsmål.

Hvis nej så forklar mig forskellen : )


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. juni 2010 af Rozim (Slettet)

 Intet er umuligt, du skal bare kæmpe for det og arbejde meget hårdt for det. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. juni 2010 af NejTilSvampe

 vi har da hørt historier om at karakterskalaen er blevet brudt. dvs. et snit over 12. Så det er da skam muligt.


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. juni 2010 af BrainySarah (Slettet)

#0 Ja det er muligt (hvis du ellers kan få 12 i idræt).


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. juni 2010 af Seifos (Slettet)

Der er ikke nogen der har fået et reelt snit på 12 (altså uden at måtte gange sit gennemsnit med noget som helst), men årets superstudent har fået 12 i alle års- og eksamenskarakterer, undtagen idræt, hvor hun fik 7. Så det kan da sikkert godt lade sig gøre, men man skal være ualmindeligt god til at holde standarden både i den daglige undervisning og præstere til eksamen og virkelig have flair og interesse indenfor samtalige fag, for at præstere det.


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. juni 2010 af DennisDeH (Slettet)

Bestemt ikke umuligt. Jeg opnåede 12,3 i gennemsnit i år - og jeg har endda 6 10-taller (det vigtige er hvilke fag du får dem i). Jeg må dog også gange med 1,06 ift. mange af de andre "superstudenter" (men så har de jo heller ikke gået på HTX, så det er vel fair nok i sidste ende).


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. juni 2010 af DennisDeH (Slettet)

#8

Jo, netop Nick Bruun som #4 linker til fik 12,0 i gennemsnit før diverse bonusser ;). Han må dog også gange med 1,06, og så giver det 12,7, der således er det absolut maksimale man kan opnå.


Brugbart svar (1)

Svar #11
24. juni 2010 af Seifos (Slettet)

#10 - jo, men jeg tror der bliver spurgt til det almene gymnasium STX (det er i hvert fald det de fleste mener når de bare skriver gymnasiet) og han gik vist på HTX, hvor vist blandt andet ikke har idræt. Og det er jo som regel idræt der er den helt store "synder" i STX-superstudenternes snit.


Brugbart svar (1)

Svar #12
24. juni 2010 af kmy1234 (Slettet)

HTX er sværere end det almene gymnasium ;)


Brugbart svar (1)

Svar #13
24. juni 2010 af Woltario (Slettet)

 Der stod i Avisen idag at der var en der havde gennemsnit på 13,6, han havde 12 i alt undtagen idræt hvor han fik 10, han måtte gange med mere, fordi han ville læse videre inden for 2 år. han blev student med 13,6 i snit. 


Brugbart svar (1)

Svar #14
25. juni 2010 af Seifos (Slettet)

#12: Det kommer vel an på hvem man er. I det hele taget er det vel som sådan lige svært. Selvfølgelig, hvis man stinker til tekniske fag og den slags, så er det nok ikke lige HTX man skal vælge. Men STX er jo netop et alment gymnasium og derfor favner det meget bredt hvad angår fag. På den måde kan man næsten ikke undgå at rende ind i fag der ikke er ens stærke side - og her er det som regel idræt der er problemet for dem som ellers er gode til ALLE fag.

Og igen, uanset hvad man synes er sværest, bedt etc etc, så ændrer det ikke på at mit svar rettede sig mod hvad der foregår indenfor STX. Og mit svar er stadig at nej, det er ikke umuligt at få 12 i reelt gennemsnit, men det er svært. Det er dog lettere at få 12 i gennemsnit efter at have ganget med alle de ting man nu engang som regel må gange med.


Brugbart svar (1)

Svar #15
25. juni 2010 af kmy1234 (Slettet)

Tja, jeg hentydede såment bare til at der er svære valgfag på samme måde som på STX med idræt f.eks - og det virkede lidt som om du nedgjorde HTX :) Men det var ikke din hensigt kan jeg se nu :)


Brugbart svar (1)

Svar #16
25. juni 2010 af Seifos (Slettet)

Nej det gjorde jeg ikke, de er jo på samme niveau. Men som regel er dem der vælger HTX jo også gode til de tekniske fag, hvor man som fx sproglig på et alment gymnasium ikke kan komme uden om ting som matematik, fysik, idræt og så videre og nogen er jo stadig gode til alle de ting, andre er så ikke. Og der er selvfølgelig også folk på HTX der ikke er gode til de fag man finder der, men så har de vel valgt forkert. Men jeg synes ikke at det er ene er hverken sværere eller bedre end det andet.


Brugbart svar (1)

Svar #17
25. juni 2010 af DennisDeH (Slettet)

#14

Nu er HTX jo heller ikke kun tekniske fag. Der er jo også naturvidenskab, samfundsvidenskab og humaniora (omend de to sidste fylder mindre på HTX). Hvis man er god til naturvidenskab, så har man nok generelt lettere ved HTX end ved STX, da fagene hvor man skal bruge denne tankegang, fylder noget mere. Men man slipper altså ikke helt for disse fag hvor man på HTX har engelsk, dansk, samfundsfag på samme obligatoriske niveau som STX, og derudover fag som kommunikation/it mv.

Hvor STX har idræt, har HTX teknikfaget, som mange har svært ved, fordi det er ret praktisk anlagt. Her har folk med en teoretisk læringsstil som mig selv det knap så nemt og det kan være svært at score topkarakterer. Man skal her virkelig forstå at kombinere teori med praksis for at gøre det godt.

Om man decideret kan snakke om at HTX er sværre end STX ved jeg ikke, men det er ihvertfald mindst lige så svært. Jeg ser ihvertfald ikke nogen grund til at det skulle være uretfærdig med den større bonus ved HTX ved de forskellige antal A-niveau fag.


Brugbart svar (1)

Svar #18
04. juli 2010 af david villa (Slettet)

 Du skal ekstrem skarp til eksamen. Hvis du ønkser 12 i alle fag. 


Brugbart svar (1)

Svar #19
04. juli 2010 af Djemba (Slettet)

@David Villa

Har du en profil inde på bold.dk?


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. juli 2010 af klotte (Slettet)

@ Erik Djemba

http://da.wikipedia.org/wiki/David_Villa


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.