Matematik
spørgsmål til formel ang. den effektive rente i procent p.a.
22. marts 2005 af
pve-girl (Slettet)
Hejsa.. Jeg har i matematik lige nu et emne om økonomi.. Og vi har i dag fået en formel af vide.. e=(u+n*a-k)*2400/(k-u)*(n+1)
Der er noget jeg ikk forstår.. Jeg har spurgt min lærer, som har spurgt en anden lærer som heller ikk vidste det.. Her kommer en af jer måske ind i billedet..
Hvorfor skal man gange med 2400? Og pluse med 1? Håber I kan følge mig.. hehe.. Håber en af jer kan hjælpe mig..
Qnuzzz Mims
Der er noget jeg ikk forstår.. Jeg har spurgt min lærer, som har spurgt en anden lærer som heller ikk vidste det.. Her kommer en af jer måske ind i billedet..
Hvorfor skal man gange med 2400? Og pluse med 1? Håber I kan følge mig.. hehe.. Håber en af jer kan hjælpe mig..
Qnuzzz Mims
Svar #1
22. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
Det er en kedelig kendsgerning, men sandt at sige har vi ikke en chance uden nærmere oplysninger om, hvad de forskellige størrelser i formlen angiver, endsige hvad formlen beskriver. Er det en økonomisk model?
Kort sagt; lidt nærmere information ville øge dine chancer for at få et kvalificeret svar.
//Singularity
Kort sagt; lidt nærmere information ville øge dine chancer for at få et kvalificeret svar.
//Singularity
Svar #2
22. marts 2005 af pve-girl (Slettet)
Ups.. Hovsa.. Undskyld.. Her kommer lige lidt mere info om den grimme formel..
e=den effektive regning i procent p.a.
u=udbetalingen
n=antallet af afdrag
a=afdragets størrelse pr måned
k=kontantpris
Eks. En vare koster 5000 kr kontant. Udbetalingen er 1000 kr resten afbetales med 500 kr om måneden i 10 måneder..
Så u=1000
n=10
a=500
k=5000
e= (1000+(10*500)-5000)*2400
/(5000-1000)*(10+1) =54,5%
Det håber jeg gav lidt mere mening.. Mit spørgsmål var så hvorfor man skal gange med 2400 og plusse med en.. Håber det gav lidt mere hjælp til et måske svar.. Hvem ved?
e=den effektive regning i procent p.a.
u=udbetalingen
n=antallet af afdrag
a=afdragets størrelse pr måned
k=kontantpris
Eks. En vare koster 5000 kr kontant. Udbetalingen er 1000 kr resten afbetales med 500 kr om måneden i 10 måneder..
Så u=1000
n=10
a=500
k=5000
e= (1000+(10*500)-5000)*2400
/(5000-1000)*(10+1) =54,5%
Det håber jeg gav lidt mere mening.. Mit spørgsmål var så hvorfor man skal gange med 2400 og plusse med en.. Håber det gav lidt mere hjælp til et måske svar.. Hvem ved?
Skriv et svar til: spørgsmål til formel ang. den effektive rente i procent p.a.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
