Matematik
Procentvis-fald... hjælp!
22. marts 2005 af
Vicz (Slettet)
Hej alle! Jeg har en opgave som jeg bare ikke kan finde ud af, håber der er nogle der kan hjælpe lidt.
Jeg har skrevet opgaven under.
Mit bud ville være Ko-formlen... kan det være rigtigt!?
I 2001 blev der indført 9,3 L. ren alkohol pr person viser tal fra grøndslands statistik. De danske tal fra 2001 er endnu ikke klar, men i 2000 lå det grøndlandske og danske forbrug tæt på hinanden, og noget tyder på danmark har overhaldet grønland i druk. Forbruget i grønland i dag er lille, i forhold til hvad er blve indtaget af alkohol i 1980´erne. 1987 toppede indførslen af ren alkohol med 22 L pr person.
SPØRGSMÅL: Beregn med to decimaler det procentvise årlige fald, i indførsel af ren alkohol pr person i perioden 87-2001.
Jeg har skrevet opgaven under.
Mit bud ville være Ko-formlen... kan det være rigtigt!?
I 2001 blev der indført 9,3 L. ren alkohol pr person viser tal fra grøndslands statistik. De danske tal fra 2001 er endnu ikke klar, men i 2000 lå det grøndlandske og danske forbrug tæt på hinanden, og noget tyder på danmark har overhaldet grønland i druk. Forbruget i grønland i dag er lille, i forhold til hvad er blve indtaget af alkohol i 1980´erne. 1987 toppede indførslen af ren alkohol med 22 L pr person.
SPØRGSMÅL: Beregn med to decimaler det procentvise årlige fald, i indførsel af ren alkohol pr person i perioden 87-2001.
Svar #1
22. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
Din formodning er rigtig nok. Lad os kalde alkoholimporten for I. Så er
In = Io*(1+r)^n
In = 9.3L
Io = 22L
n = 14 (2001-1987)
Beregn r (i procent) med to decimalers præcision.
Til en anden gang, så husk kun at oprette ét indlæg om det samme emne.
//Singularity
In = Io*(1+r)^n
In = 9.3L
Io = 22L
n = 14 (2001-1987)
Beregn r (i procent) med to decimalers præcision.
Til en anden gang, så husk kun at oprette ét indlæg om det samme emne.
//Singularity
Svar #2
22. marts 2005 af Vicz (Slettet)
Tusind tak for hjælpen....
Det andet indlæg var en fejl fra min side :-)
Det andet indlæg var en fejl fra min side :-)
Skriv et svar til: Procentvis-fald... hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
