Matematik

Sandsynlighed????

21. juli 2010 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej, sandsynligheden for at slå en 6'er med en terning er 1/6 okay.. so far so good.

Sandsynligheden for at slå 2 seksere er 1/6 x 1/6=1/36

At slå en 3'er med 3 terninger er 1/6 x 1/6 x 1/6 ????

Ved godt at formlen hedder mulige udfald/gunstige udfald. Men er der en nemmere måde? 

Kan i selv komme med nogle opg=


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juli 2010 af 215 (Slettet)

 hvad er sandsynligheden for at slå en 5 ?...
hvor stor er sandsynligheden for at trække nummer 12 udfra en talrække fra 1 - 12 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juli 2010 af NejTilSvampe

 1/6n  hvor n er antal gange du vil slå seksere.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juli 2010 af kieslich (Slettet)

præcis 1 3'er ved tre kast:

3xx  eller x3x  eller xx3   hvor x står for andet end en 3'er.  Der er altså 25 muligheder for hver af disse tre udfald, eller 75 mulige udfald. Der er 63 udfald ialt.   så p = 75/63.

en generel formel: Du vil slå r 3'er i n kast:  p =  K(n,r)*(1/6)r*(5/6)n-r    hvor k(n,r) er binomialkoefficienten. Slå den op på wiki.

i ovenstående eksempel er n = 3 r = 1 så p= K(3,1)*(1/6)1*(5/6)2 = 3*1/6*(5/6)2 = 75/63 .

Slå præcis tre 6'ere med 5 kast: p= K(5,3)*(1/6)3*(5/6)2 = 10*25/65 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. juli 2010 af Krabasken (Slettet)

#0

Vær lige opmærksom på, at sandsynligheden ikke er, som du skriver i #0, men derimod omvendt :

GUNSTIGE UDFALD DIVIDERET MED MULIGE UDFALD


Skriv et svar til: Sandsynlighed????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.