Matematik

Andengradsligning

29. juli 2010 af boye1989 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal på en måde have omskrevet (2-x) / (x+2) = (x+3) / (3-x) +6         til ax^2+bx+c=0

så jeg kan benytte formlen til at udregne andengradsligninger. Har prøvet lidt af hvert men det går galt undervejs i udregningerne.

hjælp tak :) gerne et step af gangen så jeg kan se hvor det går galt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juli 2010 af PeterValberg

se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:svar_Boye1989.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. juli 2010 af mathon

samt
             x ≠ -2  og  x ≠ 3


Svar #3
30. juli 2010 af boye1989 (Slettet)

.


Svar #4
30. juli 2010 af boye1989 (Slettet)

Ser ikke ud til at være rigtig. Svaret er x= 4.122 eller x=-1,455, men omskrivningen af ligningen giver lidt problemer.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. juli 2010 af mathon

er rigtig:
  
                 når
                            6x2 - 16x - 36 = 0
      
                 løses rigtigt
  ..............

                 x = (4-√(70)) / 3 ≈ -1,45553

                 x = (4+√(70)) / 3 ≈ 4,1222


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. juli 2010 af mathon

...i dine udregninger er det vigtigt, at du sætter parentes om tællere og nævnere,
   da disse er flerledede...


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. juli 2010 af mathon

detaljer
se
 

Vedhæftet fil:mellemregning_4.doc

Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.