Matematik

sandsynlighed..!!??

23. marts 2005 af Katrine Skov (Slettet)
sandsynligheden for at få gevinst er 50%.

hvad er sansynligheden for at få gevinst når man køber 5 stykker..

man kan vel ikke sige det er binompdf(5,0.50,1) + binompdf(5,0.50,2) + binompdf(5,0.50,3) + binompdf(5,0.50,4) + binompdf(5,0.50,5) = sandsynligheden for gevinst

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2005 af frodo (Slettet)

det kommer an på sammenhængen! Hvem har sagt at det er binomialfordelt? Kom med teksten.

Svar #2
23. marts 2005 af Katrine Skov (Slettet)

der står ikke noget om det er binomialfordeling.. så det er forkert..

Der står i opgaven.. sandsynligheden for at få gevinst er 50% i et lotteri..

Svar #3
23. marts 2005 af Katrine Skov (Slettet)

sandsynligheden for at få gevinst på en lodseddel er 50 %..

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2005 af frodo (Slettet)

Det kan sagtens være binomialfordelt, og det vil jeg sige det er.

Det er jo i princippet det samme som et møntkast, hvor du parallelt skal finde sandsynligheden for at få plat.

Skal du have gevinst netop 1 gang, eller bare gevinst op til 5 gange?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2005 af frodo (Slettet)

okay.. Hvis du skal have gevinst netop 1 gang, skal du finde P(X=1)

Hvis du bare skal have gevinst, skal du finde P(X=
når du bruger binomCdf, finder du den kumulerede sandsynlighed, altså P(X=<i), mens du med binomPdf finder P(X=i). Det er de samme parametre du indtaster på de samme pladser i de to.

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

Følgende indledende overvejelse var måske værd at medtage i besvarelsen;

"Det virker rimeligt at modellere antallet af gevinster ved køb af n lodder som en binomialfordelt stokastisk variabel X, så længe stikprøvens størrelse (n) er langt mindre end det samlede antal lodder (N) i lotteriet. Dette sikrer, at man kan regne med en konstant sandsynlighedsparameter p (=50%) for gevinst på ét lod."

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2006 af u2006 (Slettet)

opgave 1
hvor mange forskellige udfald kan man få ved kast med to forskellige mønter?

opgave 2 hvad vil det sige, at en sandsynlighed er jævn..

håber i vil hjælpe mig og forklarer mig hvad savret er...

jeg er ny på studieportalen.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. juni 2007 af Asgerlund (Slettet)

Så skal du da have ekstra hjælp...

Skriv et svar til: sandsynlighed..!!??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.