Fysik

nedbremsning

01. august 2010 af silverbabe (Slettet)

Hej

En genstand bremse ned over 20m fra en hastighed på 80m/s til 0m/s  

Hvor længe tager det ? og hvilken deceleration har genstanden ?

pft


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. august 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt formlerne for konstant acceleration.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. august 2010 af mathon

                                          2·a·Δs = v2 - vo2

                                          2·a·Δs = (0 m/s)2 - (80 m/s)2

                                          a·(2·Δs) = -802 m2·s-2

                                          a·(2(40 m)) = -(80 m)·(80 m)·s-2

                                          a·(80 m) = -(80 m)·(80 m)·s-2

                                          a = -80 m·s-2

                                          a = -80 m/s2


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. august 2010 af mathon

af
                      v = a·t + vo
og                  Δs = ½·a·t2 + vo·t

har du
                      a·t = (v-vo)

og                  2·a·Δs = (a·t)2 + 2vo·(a·t)

hvoraf            2·a·Δs = (v-vo)2 + 2vo·(v-vo

                      2·a·Δs = (v-vo)·(v-vo+2vo)        

                      2·a·Δs = (v-vo)·(v+vo)

                      2·a·Δs = v2 - vo2


                     
                     

               

                     


Skriv et svar til: nedbremsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.