Matematik

Reducer

10. august 2010 af allesmor (Slettet)

opgaven lyder (a+b)^2-2ab-a^2 

Jeg har fået den reduceret ned til b^2-2ab

Kan den reduceres mere?


Brugbart svar (4)

Svar #1
10. august 2010 af mathon

            (a+b)2-2ab-a2  = a2 + 2ab + b2 - 2ab - a2 = b2


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. august 2010 af Bankier (Slettet)

(a+b)^2 - 2 ab - a^2

a^2 + b^2 + 2ab - 2ab - a^2

b^2

Udtrykket reduceres til   b^2


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. august 2010 af Bankier (Slettet)

#0 Du skal huske kvadratsætningerne

(a+b)^2  = a^2 + b^2 + 2ab

(a-b)^2 = a^2 + b^2  - 2ab


Svar #4
10. august 2010 af allesmor (Slettet)

 hvorfor må man "plusse" med 2ab?

Rigitg mange tak folkens!


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. august 2010 af NejTilSvampe

#0 - Aldrig antag noget i matematik. Altid bevis det, så er du sikker. Dette gælder især hvis du skal have linæer algebra med vektorer og alt det der. Der er alting ikke helt så intuitivt.

(a+b)^2 ≠ a^2 + b^2

den er der mange der falder i fra starten. Husk på at (a+b)^2 = (a+b)(a+b) = a(a+b) + b(a+b) = a^2 + ab + ba + b^2 = a^2 + b^2 + 2ab

eksempel med tal.

(3+5)^2 = 8^2 = 64

hvis vi gør det med din metode:

(3+5)^2 = 3^2 + 5^2 = 9 + 25 = 34 ... som du kan se hænger det ikke helt sammen, det bør være:

(3+5)^2 = 3^2 + 5^2 + 2*3*5 = 9 + 25 + 30 = 64


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. august 2010 af Bankier (Slettet)

Det giver lidt sig selv. Kvadratet på en to leddet størrelse.

(a+b)^2            (1)

(a+b)*(a+b)                       (2)

ganger ud 

a^2+b^2+2ab                    (3)

Man springer så at sige bare leddet 3 over.


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. august 2010 af mathon

reduktions-fundamental viden
er bl.a.
                    (a+b)2 = a2 + 2ab + b2
                    (a-b)2 = a2 - 2ab + b2                                      de tre kvadratsætninger
                    (a+b)(a-b) = a2 - b2

haves den
                                       går megen reduktion let
haves den ikke
                                       er der ikke andet end gentagne, tidskrævende reduktionsproblemer
 


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. august 2010 af mette48 (Slettet)

Hvorfor kalder I det de tre kvadratsætninger, når det kun er de to af sætningerne, der er kvadratet på en toleddet størrelse?


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. august 2010 af NejTilSvampe

mette48, det er et godt spørgesmål, men for at være helt ærlig betyder det jo ikke noget hvad man kalder dem.

Men som du kan se i #7 er der da kvadreret på højre siden i den 3. sætning også.


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. januar 2012 af Anne1223 (Slettet)

Jeg får det altså til 3ab+b^2....


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er gennemgået i detaljer overfor. Dit resultat er ikke korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #12
29. januar 2012 af Anne1223 (Slettet)

Jeg fik det rigtige resultat nu. :-D


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.