Fysik

Hverdagsord

12. august 2010 af Problem (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej derude..

jeg skal sætte almindelige hverdagsord på følgende størrelser.

F=33km/l

v=33km/h

f=0,05ltr/km

v=20km/h = 3,6 * 20m/s = 72m/s

kan jeg få hjææææææææææææælp pls!

tak på forhånd!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2010 af ramme2 (Slettet)

F=33km/l    Det er måske kilometer pr liter. Mål for brændstoføkonomi-

v=33km/h   v er hastighed (velocity)  og det måles i kilometer pr time (h for hour)

f=0,05ltr/km  liter pr kilometer mål for brændstoføkonomi svarer til 20 kilometer pr liter. Desto mindre tal desto bedre brændstoføkonomi.  

v=20km/h = 3,6 * 20m/s = 72m/s    hastighed på 20 kilometer pr time omregnes til meter pr sekund. Meter pr sekund er den enhed fysikkerne bruger om hastighed. når du omregner fra kilometer pr time til meter pr sekund ganger du altidmed en faktor 3,6. Omvendt når du omregner fra meter pr sekund til til kilometer pr time dividerer du med 3,6


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2010 af ramme2 (Slettet)

Hov jeg lavede en fejl til sidst med v=20km/h = 3,6 * 20m/s = 72m/s  og det gjorde du også   v = 20km/h = 20m/s/ 3,6 = 5,556 m/s  du dividere med faktoren 3,6 når du omregner fra kilometer i timen til meter pr sekund. Omvendt ganger du med 3,6 når du omregner fra meter pr sekund til kilometer pr time


Skriv et svar til: Hverdagsord

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.