Matematik

Reducer med mange parenteser...

15. august 2010 af multo26 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Er der nogen der kan vise mig hvordan man håndterer alle de parenteser?

4+(-3-(7+5-1)) = ?

-(-3*(-5*4)-(4*11)) = ?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2010 af mathon

           hæv altid inderste parentes først
og      arbejd dig udad


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. august 2010 af mathon

i ovenstående opgaver - uden variable - kan du jo regne talle sammen først

                  4+(-3-(7+5-1))

                  4+(-3-11)

                  4 + (-14) = -10

....................

sammenlignet med

                 4+(-3-(7+5-1))

                 4+(-3-7-5+1)

                 4+(-3)-7-5+1

                 1-12+1 = -10


Svar #3
15. august 2010 af multo26 (Slettet)

Det giver mening:) Har jeg så gjort det rigtigt i det andet stykke?

-(-3*(-5*4)-(4*11))

-(-3*-20-44)

-(60-44) = -16


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. august 2010 af mathon

     -(-3·(-5·4)-(4·11)) =

     -(-3·(-20) - 44) =

     -(60 - 44) = -16


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2010 af mette48 (Slettet)

#2

nej nej mathon ikke kan men bør (skal), så undgår man nemmest fortegnsfejl. 


Skriv et svar til: Reducer med mange parenteser...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.