Matematik

Beregning af sider i ensvinklede trekanter.

15. august 2010 af Nann_a (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har vedhæftet en tegning af trekanten med de oplysninger jeg har. Linjen mellem A B står der 18.

Opgaven lyder:

På figuren ses to ensvinklede trekanter ABC og DEC. Nogle af sidelængderne er angivet på figuren.

Beregn længden af CD og længden af BE.

Dette skulle kunne laves uden hjælpemidler.

Håber der er nogle der kan hjælpe :)

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2010 af mathon

...de ensliggende sider er proportionale...


Svar #2
15. august 2010 af Nann_a (Slettet)

Hvis i ikke kan åbne tegningen er oplysningerne:

Længden AB = 18

Længden AC = 21

Længden CE = 5

Længden DE = 6

Den lille trekant DEC ligger i og er samtidig toppen af trekant ABC. 


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. august 2010 af mette48 (Slettet)

AB/DE=BC/AC=AC/DC    indsæt de kendte størrelser i ligningerne og beregn derud fra de længder du mangler.

AB/DE=BC/AC

AB/DE=AC/DC

p.s. gem tekst og tegninger i doc-filer ikke i docx, som ikke alle kan læse


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. april 2011 af hrwl (Slettet)

Mener du ikke:

AB/DE = BC/CE ?

Eller er det mig der er dum?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. april 2011 af mette48 (Slettet)

AB/DE=BC/EC=AC/DC

Du er vist ikke så dum endda


Skriv et svar til: Beregning af sider i ensvinklede trekanter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.