Matematik

vektor

15. august 2010 af dudiis (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej allesammen :)

Om to vektorer gælder at |a|=5 og |b|=2 a prik b = 7,5

beregn tallet:

a*(a+b)

Har inden det fundet ud af hvad arealet er og hvad vinkel v er.

Nogen der har et godt råd ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2010 af mathon

                     a·(a+b) = a·a + a·b = 52 + 7,5 = 25 + 7,5 = 32,5


Svar #2
15. august 2010 af dudiis (Slettet)

 tak igen! :) men kan jeg godt bare sætte 5^2 ? 

Jeg kender jo ikke koordinaterne til a, kun længden. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

I udtrykket

a•(a+b) = aa + ab = |a|2 + ab

kender du både |a| og ab . Længden af en vektor og skalarproduktet mellem to vektorer er uafhængige af det valgte koordinatsystem.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2010 af NejTilSvampe

 a prikket med a er |a|^2


Svar #5
15. august 2010 af dudiis (Slettet)

 mange tak for hjælpen ! :)


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.