Matematik
matematik opgave
VI har et spørgsmål som vi ikke kan finde ud af og håber at nogen kan hjælpe os:
Om en funktion f oplyses at:
f(1) = -2 og f´(1) = -3
F(1) = - 0,25 og F(4) = 0,5
hvor F er en stamfunktion til f.
a) bestem integralet af ∫f(x) med grænseværdierne 4 og 1.
b) bestem ligningen for tangenten til grafen for f i x=1.
Svar #1
15. august 2010 af Andersen11 (Slettet)
Hvis F(x) er en stamfunktion til f(x), gælder der
∫41 f(x) dx = F(4) - F(1) . Her kendes F(1) og F(4).
Tangenten til grafen for f i x = 1 går gennem punktet (1, f(1)) og har hældningskoefficienten f'(1). Alle disse størrelser er kendte.
Skriv et svar til: matematik opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
