Matematik

Brøker

15. august 2010 af 2uT (Slettet)

Skriv en brøk der ligger et sted mellem

c) 1/2 og 1/4

d) 1/8 og 1/2

e) 3/8 og 1/4

f) 1/7 og 1/9

g) 1/2 og 1/3

h) 6/7 og 5/9

Hvordan finder jeg ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2010 af Bankier (Slettet)

b )

min tankegang:

1/3 og 2/3  forlæng med 2 begge steder

2/6  og  4/6 

Du vælger nu 3/6 som kan forkortes til 1/2 , som ligger mellem 1/3 og 2/3

b) 1/2

c) 1/3

d) 1/4

Prøv at forestille dig 1/4.  100 :4 =  25  og 100:2 = 50.

Vi skal nu finde noget som er der imellem. eks 100:3 = 33,33 det ligger mellem.  


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2010 af mette48 (Slettet)

forlæng de to brøker, så de har samme nævner og der er mindst 2 mellem tællerne.

Nu skulle det være let at finde en brøk med en tæller, der ligger mellem de to brøkers tællere og som har fællesnævneren.

Forkort evt. brøken


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.