Fysik

laserlys med bølgelængde

16. august 2010 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Laserlys med bølgelængden  ,λ = 632,8 nm sendes ind mod et gitter. På en skærm bag gitteret måles afstanden l mellem de to 1. ordens prikker til l = 83,4 cm. Afstanden L mellem gitteret og skærmen er L = 1,25m.

a) Beregn afbøjningsvinklen 0 .

Hvilken formel skal jeg bruge ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2010 af JKaram (Slettet)

n*(lambda)=d*sin(v)

Karam


Svar #2
16. august 2010 af trinerasmussen1991 (Slettet)

hvad står n for og hvad står d for ?  er d afstanden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvis du ikke kender gitterligningen, bør du nok prøve at læse lidt mere i din fysikbog.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2010 af JKaram (Slettet)

d er - korrekt nok - afstanden, mens n er ordenen.

Karam


Svar #5
16. august 2010 af trinerasmussen1991 (Slettet)

 skal jeg så bare gange 83,4 med 1,25 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2010 af mathon

se
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2010 af mathon

eller
doc-fil


 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2010 af mathon

detaljer
   se


Skriv et svar til: laserlys med bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.