Matematik

Hvordan reducer man ??

17. august 2010 af Christiiie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hvordan er det lige man reducer ? 

HAR ALDRIG FORSTÅET DET :-(

Her er en:

3a + 2b - (2a - 3b) 

Passer det, at svaret bliver = 1a + 5b ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2010 af NejTilSvampe

 ja.

du ophæver først minus parentesen og så lægger du ledende sammen.

grunden til at 2b + 3b = 5b  er  at:

5b = b(2+3) = 2b + 3b

hvis det giver mening? :p


Svar #2
17. august 2010 af Christiiie (Slettet)

 Øhmmm .. ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2010 af NejTilSvampe

så glem hvad jeg skrev. Du har gjort det rigtigt hvis du har fået a + 5b


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2010 af lommeregneren (Slettet)

Har en til jeg grubler over!!

3*(x-1)-3x

HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2010 af Economist (Slettet)

Hvad er der at gruble over?

a*(b-c)=ab-ac

Det er en regel. Lær den.


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. august 2010 af mette48 (Slettet)

#5

svar spørgerne ordentligt. De kommer for at få hjælp ikke for at få en uforskammet/nedladende bemærkning

3*(x-1)-3x =

en parentes omkring flere led (her x og 1) betyder at hele indholdet skal udsættes for den angivne udregning

her skal du gange alle led i parentesen med 3 og skrive resten igen

3*x-3*1 -3x = 3x-3-3x     tækkes sammen

3x-3x-3= 0x-3 = -3


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2010 af Economist (Slettet)

Det var skam et ordentligt svar. Matematik på folkeskole- og gymnasieniveau er ikke svært, hvis man blot gider sætte sig ned og lære de basale regler. Det tager lidt tid, javel, men til gengæld tager det derfra ikke tid at løse opgaverne. Matematikken er triviel og handler udelukkende om opgaveregning - og kun i meget lille grad forståelse.

Så hvis man vil være god til matematik, så er det ikke ved at få hjælp herinde gang på gang, det er ved at lære de basale regler. Du følger jo heller ikke med til eksamen, vel?


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. august 2010 af NejTilSvampe

 Economist, din attitude er til at få kvalme over. Der er sgu intet i vejen med at spørge om hjælp, og hun fortjener sgu ikke at blive nedgjort fordi hun gør. Ikke alle er matematisk anlagt, så de skal måske bruge lidt ekstra tid, eller også kræver de bare at få en anderledes forklaring, det er der ingenting i vejen med. Du har sikkert også nogle ting du ville have svært ved at forstå mens Christiiie ville finde det "trivielt". 

Husk på at der ikke er nogen spørgsmål i verden der er svære HVIS MAN KENDER SVARET!!!

Ærlig talt synes jeg du er et fjols, og det irriterer mig grænseløst at læse dit vrøvl.


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. august 2010 af Economist (Slettet)

Naturligvis må hun få hjælp. Men nu har jeg snart hjulpet i 3 år herinde, det er blevet til flere tusinde indlæg, og mit indtryk er klart, at homogeniteten af indlæggene intet har at gøre med folks evne til at tillære matematik, den er langt snarere et udtryk for, at de ikke får sat sig ned og lært reglerne og sammenhængene udenad.

Folk undskylder sig gerne, de er humanister eller samfundsfaglige, de har ikke en matematisk hjerne eller andet vrøvl. Det er korrekt, at et vist talent for matematisk tankegang kræves for at lære dele af pensum - specielt vektorer, hvor matematikken begynder at blive lidt abstrakt. Men som en person, der er mere velbevandret indenfor de humanistiske og samfundsfaglige genre end de naturvidenskabelige, kan jeg uden tøven sige, at alle kan lære at reducere, differentiere, integrere, løse ligninger og alt det tilhørende blot ved at sætte sig ned på sin flade og lære reglerne og sammenhængene. For skriftligt set at svare på opgaverne er det ikke nødvendigt at have forstået beviset, det er end ikke nødvendigt at forstå, hvad du laver, du skal bare have lavet din egen lille løsningsalgoritme, du altid kan køre ned over de typeopgaver, der stilles i gymnasiet.

At finde en formelsamling og lære den udenad kan ikke være svært medmindre, der selvfølgelig er hukommelsesbesvær involveret, men det har så ikke sin rod i en ikke-matematisk hjerne, det er helt andre problemer, og så vil jeg hellere end gerne gentage mig selv igen og igen -  tålmodig er jeg nemlig, når det skal til. Men hvis folk gad slippe illusionen om, at matematik skulle være særligt svært, ville det være rart, for sandheden er, at du skal tænke langt mere abstrakt i mange af de humanistiske fag for at være med. Matematik er abstrakt på højt niveau, indtil da er det trivielt, det vil alle se, hvis de satte sig ned en time og differentierede - eller for den sags skyld reducerede. Det minder lidt om dengang, vi gik i folkeskolen og fik "staveord" for - kunne vi ikke stave rigtigt, fik vi besked på at stave ordet 5 gange og derefter prøve igen. Metoden kan sagtens overføres på matematik, ensartetheden er den samme på gymnasielt niveau.

Og lige for at være sikker. Der var ikke tale om nedgørelse, der var tale om et enkelt, ærligt og ganske godt råd.


Svar #10
18. august 2010 af Christiiie (Slettet)

Er det rigtig svar: a + 5b ?

Og ikke 1a + 5b ? :-)


Skriv et svar til: Hvordan reducer man ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.