Matematik

matematik opgave

18. august 2010 af 215 (Slettet)

 jeg har fået til opgave at beregne skæringspunkter for  hvor 3 funktioner krydser hinanden og danner en trekant...,af en eller anden grund, passer mine skæringspunkter ikke , nogen som vil se min udregning igennem


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Se på de parvise skæringspunkter og løs de tilsvarende ligningssystemer.


Svar #2
18. august 2010 af 215 (Slettet)

her er mine udregninger, jeg kan ikke finde min fejl

Vedhæftet fil:opgaven.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Se først på de to ligninger

m1: x - y = 9

m2: 13x + 7y +43 = 0

Den første ligning giver x = y+9 , der indsat i den 2. ligning giver

13·(y+9) + 7y + 43 = 0, eller 20y + 160 = 0, dvs. y = -8, og dermed (af den første ligning, x = y+9 = 1. Dvs (x , y) = (1 , -8) er et af skæringspunkterne.

Prøv nu selv at løse de andre ligningskombinationer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Dernæst

m1: x - y = 9

m3: 9y + x = 39 .

Af ligning 1 fås igen

x = y+9, der indsat i ligning 2 giver

9y + (y+9) = 39, dvs 10y = 30, hvoraf y = 3, og dermed x = y+9 = 12. Dvs (x,y) = (12 , 3) er det andet skæringspunkt.

Endelig løses

m2: 13x + 7y +43 = 0

m3: 9y + x = 39 .

Her forlænger vi m3 med 13 og trækker m2 fra, til

117y -7y - 43 = 13·39 = 507, dvs 110y = 550, hvoraf y = 5, og dermed , af ligning m3: x = 39 - 9y = -6. Det tredje skæringspunkt er derfor (x,y) = (-6 , 5).


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:skæringsløsninger_1.doc

Svar #6
18. august 2010 af 215 (Slettet)

 ok takker...


Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.