Matematik

koordinater, funktionstype og regneforskrift

19. august 2010 af ramme2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal ud fra følgende opstille en regneforskrift for funktionen uden hjælpemidler. Måske vil svaret være brug et CAS-værktøj, men det er faktisk meningen at vi skal kunne resonere os frem til regneforskriften.

X        1         2        4             8              16                32 

Y        1        1,5      2,25       3,375       5,0625        7,59375

Jeg kan se at x-værdierne følger   20-21-22-23-24   

og Y-værdierne følger  1,50-1,51-1,52-1,53-1,54

Men hvordan opstiller man en funktion hvor Y er en funktion af X


Svar #1
19. august 2010 af ramme2 (Slettet)

Undskyld ulejligheden. Har selv fundet ud af min egen opgave.  Potensfunktion y=b*ax

a= log(y2/y1)/log(x2/x1)     og        b= y/xa    for en hvilken som helst af de 5 x og y værdier

y=x0,5850


Svar #2
19. august 2010 af ramme2 (Slettet)

Potensfunktion jeg mener naturligvis y=b*xa


Skriv et svar til: koordinater, funktionstype og regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.