Fysik

Fysikopgave

19. august 2010 af xMungsf3ldT (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey folks..

Jeg sidder med en fysikopgave som jeg ikke kan komme videre med. Der er 2 spørgsmål som jeg har svært ved:

1. En jernklods ligger på en bordplade. Bordet påvirkes herved med en nedadrettet kraft på 14,73 N. Densiteten for jer er 7870 kg/m^3, Tyngdeaccelerationen regnes tl 9,82 m/s^2. Hvad er jernklodsens volumen?

2. Vi tilfører jernklodsen 1,5 kg 100 kJ med en gasbrænder. Stuetemperaturen sættes til 20 grader, Jern har dne specifikke varmekapacitet på 452 J/kg K. Hvad bliver teperaturstigningen af klodsen?

Håber der er nogen der kan hjælpe ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2010 af mathon

1.

               T = m·g

                m = T/g

                V = m/d = (T/g)/d = T/(g·d) = (14,73 N) / ((9,82 m·s-2)·(7870 kg·m-3) =
                                                      14,73 / (9,82·7870)•(kg1-1·m1+2·s-2+2) ≈ 1,905972·10-4 m3190,6 cm3


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2010 af mathon

2.

                    ΔT = E / (m·c)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2010 af JKaram (Slettet)

Skriv om du er med på det?

Karam


Skriv et svar til: Fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.