Matematik

vektor

22. august 2010 af lisabella (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

Bestem en parameterfremstilling for den linje l der er parallel m og går gennem punktet C (2,3,-1).

 parameterfremstillingen for m er: (x,y,z) = (6,1,9) + t * (3,-3,11)

har virkelig brug for hjælp

på forhånd tak:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2010 af kimor (Slettet)

Hvis jeg nu siger, at længden krydsproduktet mellem de to retningsvektorer skal være lig 0, hjælper det dig så?

Hvis krydsproduktet mellem to retningsvektorer er 0 udspænder det jo nemlig ikke noget areal, som betyder at vektorerne er parallelle.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2010 af mette48 (Slettet)

da de to linier er parallelle ved man at

parameterfremstillingen for m er: (x,y,z) = (a,b,c) +s * (3,-3,11)

linien går gennem punktet C (2,3,-1)  betyder at (a,b,c)=(2,3,-1)



Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.