Matematik

Hjælp til en matematik opgave

22. august 2010 af king-lp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Efter at en person har fået en indsprøjtning af en bestemt medicin, aftager koncentra-
tionen af medicinen i blodet. Denne sammenhæng kan beskrives ved
y=1,8 0,983^x 

hvor y er koncentrationen i blodet (målt i ng/mL), og x er antal timer efter
indsprøjtningen.

a) Bestem koncentrationen efter 24 timer.
Med hvor mange procent pr. time aftager koncentrationen af medicinen i blodet?

b) Efter hvor mange timer når koncentrationen ned på 1,0 ng/mL


Svar #1
22. august 2010 af king-lp (Slettet)

 Kan nogle hjælpe mig med denne opgave er helt lost :D


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2010 af Krabasken (Slettet)

a1) Indsæt x = 24 i forskriften

a2) Efter 0 timer: 1,8 * 0,983^0 (1)
Efter 1 time: 1,8 * 0,983^1 (0,983)
Fald: (1-0,983) = 0.017 eller 1,7 %

b) Indsæt y = 1 og find x


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2010 af mette48 (Slettet)

y=1,8 0,983^x

sæt x=24 og brug din lommeregnet til beregningen

b) sæt y=10 og brug lommeregneren


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2010 af JKaram (Slettet)

Ganz korrekt hvad mette48 skriver.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 3 :

Mette - jeg synes, du sjusker lidt idag :-)

b) Sæt y = 1


Skriv et svar til: Hjælp til en matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.