Fysik

Gnidningskrafte Hjælp!!!

22. august 2010 af salliii (Slettet)

hej nogle der vil hjælpe med en opgave :) opgaven lyder således:

Skiløberens vilnkel er 20 grader og han vejer 95 kg og μ er 0,05

a) jeg skal finde nomalkraften, tyngdekraften, luftmodstanden og gnidningskraften. jeg har lagt bilagen ind :)

jeg har fundet tyngdekraften Ft=m*g= 95 kg*9,82 m/s=932,9 N

Normalkraften har jeg også fundet Fn=Ft/cos(A)= 932,9 N/cos(20)= 992,8 N

og gnidningskraften Fgnid = μ*Fn=0,05*992,8N= 49,6 N

er det rigtigt det jeg har lavet ? og hvordan finder jeg luftmodstanden ?

Håber der nogle der kan  hjælpe 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2010 af peter lind

Fn = Ft*cos(A)

Der er ikke nok oplysninger til at finde luftmodstanden af det du opgiver.


Svar #2
22. august 2010 af salliii (Slettet)

 Okay tak for hjælpen.

men hvorfor Fm=Ft*cos(A) ? det forstår jeg ikk helt ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2010 af peter lind

Det kræver en tegning at forklare det ordentlig. Du skal opløse tyngdekraften i 2 komposaqnter. Den ene er vinkelret på overfladen og bliver til normalkraften. Den anden er parallel med overfladen og holder skiløberen i gang.


Svar #4
22. august 2010 af salliii (Slettet)

 Når okay nu forstår jeg det godt :) tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Gnidningskrafte Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.