Fysik

Brydningsforhold

22. august 2010 af hansen_09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren side 6 viser strålegangen for lys, der går gennem tre forskellige materialer A, B og C. Nævnt i vilkårlig rækkefølge er de tre materialer glas, luft og vand. Det relative brydningsforhold fra luft til vand er 1,33 og fra luft til glas 1,69.
Gør rede for, hvilket materiale, der er henholdsvis A, B og C.

 
Fra materiale A til B er indfaldsvinklen 21,3° og brydningsvinklen 27,5°. Dette giver et brydningsforhold mellem disse to materialer på:
(sin(21,3))/(sin(27,5)) = 0,7867
 

nu da jeg så har brydningsforholdet hvordan kan jeg så vide hvilke materialer, der er hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2010 af mathon

         glas → vand


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. august 2010 af peter lind

Så er brydningsforholdet fra B til A 1/0,7867 ≈ 1,27


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. august 2010 af mathon

                           sin(θB)·nB = sin(θA)·nA

                           sin(θB)/sin(θA) = nA/nB = nBA

eller skrevet
                          sin(21,3º)/sin(27,5°) = 0,7867 = nA/nB = nBA

                          0,7867 = nvand/nglas = nglas→vand

                          strålegang: glas → vand


Svar #4
22. august 2010 af hansen_09 (Slettet)

når så jeg har det her brydningsforhold på de 0,7867 fra materiale A til B. Når jeg så skal fra materiale B til C og regner dennes brydningsforhold til 0,75168 skal jeg så tage højde for at brydningsforholdet så nu er 0,7867 eller hvad?

sin(27,5)/sin(37,9) = 0,75168


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. august 2010 af peter lind

Nej. Brydningsforholdet mellem A og B har ikke direkte noget at gøre med brydningsforholdet mellem B og C


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. august 2010 af mathon

 


Skriv et svar til: Brydningsforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.